La Confederació Don Bosco publica un segon estudi sobre l’ús d’internet i xarxes socials en la infància

1 junio 2023

Confederació Don Bosco de Centres Juvenils d'Espanya - CNSPJ

l

Aquesta segona publicació analitza l'impacte de la pandèmia pel que fa a l'ús de xarxes socials i internet. Es tracta d'una investigació sociològica dissenyada amb finalitat pedagògica i preventiva, que fa una comparativa amb les dades recollides abans i després de la pandèmia.

La Confederació Don Bosco de Centres juvenils d’Espanya ha publicat la segona part de l’estudi “Impacto del uso de redes sociales e internet en menores de edad”.

Aquesta segona publicació analitza l’impacte de la pandèmia pel que fa a l’ús de xarxes socials i internet. Es tracta d’una investigació sociològica dissenyada amb finalitat pedagògica i preventiva, que fa una comparativa amb les dades recollides abans i després de la pandèmia.

Les enquestes es van aplicar a estudiants pertanyents a 51 centres educatius de salesians i salesianes de les tres inspectories. En educació Primària es van recollir un total de 2.644 respostes, i en Educació Secundària Obligatòria (ESO) 6.139 respostes més.

«La nostra motivació parteix de la necessitat de realitzar una investigació que se centri en la percepció i en l’experiència de les i els menors, quant a l’ús extrem i els riscos amb les noves tecnologies i internet», expliquen des de l’organització. El propòsit d’aquest estudi és conèixer, analitzar i aprofundir en temàtiques d’interès social com ara la bretxa digital, la violència digital i els sistemes de referència en línia de menors d’edat.»

María Méndez – Responsable de l’equip de programes.

Les línies de recerca més rellevants que han marcat la consecució dels objectius han estat:

    • Actitud davant la tecnologia i internet.
    • Sistemes de referència per als joves.
    • Bretxa digital.
    • Violència digital.
    • Canvis en el comportament d’Internet per la pandèmia COVID-19.

Recomanacions i bones pràctiques

Amb aquesta investigació, la Confederació vol enviar una sèrie de missatges per a la informació i la conscienciació necessàries en matèria de prevenció de la discriminació i la violència i oferir orientació mitjançant la visibilització i l’acompanyament en estratègies d’acció per als referents educatius.

Sens dubte, la problemàtica més gran analitzada en l’ampli estudi editat per la Confederació Don Bosco, és emetre i rebre violència digital. És molt important dotar pares, mares i docents d’unes pautes sobre l’ús responsable i adequat d’Internet als menors, de manera que siguin capaços de gestionar de la manera més saludable i segura possible la relació d’infants i adolescents amb la tecnologia que els acompanya al dia a dia.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...