La Confederació Don Bosco publica un segon estudi sobre l’ús d’internet i xarxes socials en la infància

1 junio 2023

Confederació Don Bosco de Centres Juvenils d'Espanya - CNSPJ

l

Aquesta segona publicació analitza l'impacte de la pandèmia pel que fa a l'ús de xarxes socials i internet. Es tracta d'una investigació sociològica dissenyada amb finalitat pedagògica i preventiva, que fa una comparativa amb les dades recollides abans i després de la pandèmia.

La Confederació Don Bosco de Centres juvenils d’Espanya ha publicat la segona part de l’estudi “Impacto del uso de redes sociales e internet en menores de edad”.

Aquesta segona publicació analitza l’impacte de la pandèmia pel que fa a l’ús de xarxes socials i internet. Es tracta d’una investigació sociològica dissenyada amb finalitat pedagògica i preventiva, que fa una comparativa amb les dades recollides abans i després de la pandèmia.

Les enquestes es van aplicar a estudiants pertanyents a 51 centres educatius de salesians i salesianes de les tres inspectories. En educació Primària es van recollir un total de 2.644 respostes, i en Educació Secundària Obligatòria (ESO) 6.139 respostes més.

«La nostra motivació parteix de la necessitat de realitzar una investigació que se centri en la percepció i en l’experiència de les i els menors, quant a l’ús extrem i els riscos amb les noves tecnologies i internet», expliquen des de l’organització. El propòsit d’aquest estudi és conèixer, analitzar i aprofundir en temàtiques d’interès social com ara la bretxa digital, la violència digital i els sistemes de referència en línia de menors d’edat.»

María Méndez – Responsable de l’equip de programes.

Les línies de recerca més rellevants que han marcat la consecució dels objectius han estat:

    • Actitud davant la tecnologia i internet.
    • Sistemes de referència per als joves.
    • Bretxa digital.
    • Violència digital.
    • Canvis en el comportament d’Internet per la pandèmia COVID-19.

Recomanacions i bones pràctiques

Amb aquesta investigació, la Confederació vol enviar una sèrie de missatges per a la informació i la conscienciació necessàries en matèria de prevenció de la discriminació i la violència i oferir orientació mitjançant la visibilització i l’acompanyament en estratègies d’acció per als referents educatius.

Sens dubte, la problemàtica més gran analitzada en l’ampli estudi editat per la Confederació Don Bosco, és emetre i rebre violència digital. És molt important dotar pares, mares i docents d’unes pautes sobre l’ús responsable i adequat d’Internet als menors, de manera que siguin capaços de gestionar de la manera més saludable i segura possible la relació d’infants i adolescents amb la tecnologia que els acompanya al dia a dia.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lámpara de gas

La lámpara de gas

Una nueva luz Nací en la fábrica “Gas e luce Torino”. Tanto yo, como cientos de hermanas mías, llevábamos impreso el sello del progreso. La intensa y brillante luz que brotaba de nuestras cabezas mejoraba el alumbrado de los hogares de la ciudad. Protegieron mi...