La 21a edició dels Jocs Intersalesians posa en valor la importància de l’esport educatiu

6 junio 2023

Salesians Comunicació

l

Més d'un miler d'esportistes vinguts de 15 cases salesianes es troben a Alacant per celebrar la festa de l'esport salesià.

Més d’un miler de participants van omplir les instal·lacions de Salesians Alacant durant la jornada del 3 de juny procedents de les presències salesianes d’Alcoi Sant Vicent Ferrer i Joan XXIII, Alacant, Borriana, Cabezo de Torres, Cartagena, Córdoba, Elx, El Campello, Ibi, La Almunia, València Sant Antoni Abat i Sant Joan Bosco, Villena, Zaragoza, i l’amfitriona, Alacant.

Des de fa mesos es treballava amb il·lusió per preparar aquest esdeveniment. Tothom esperava l’esdeveniment amb il·lusió. Com a teló de fons es tenia el record dels XX Jocs Intersalesians celebrats a Elx, amb un èxit difícil d’assolir”, explicaven des d’una celebració anual que esdevé l’esdeveniment més important de l’esport salesià.

Aquesta competició es disputa des de 2001, essent cada any a una seu diferent. Es tracta d´un format de concentració, d´un dia sencer, obert a tot el públic que vol gaudir d´una jornada esportiva on l´esport base, la convivència i l’alegria regnen en totes les seves competicions com a objectiu fonamental.

Quan l’esport està estretament associat al joc, esdevé manifestació lúdica i espontània. Per a molts infants, adolescents i joves, és activitat de diversió i passatemps, moment apte per a l’exercici físic, per trobar-se amb els amics i les amigues, en un àmbit de creativitat i autorrealització, factors importants per a l’equilibri de la pròpia personalitat. ‌

Després de la inauguració dels jocs van començar les competicions que engloben diversos esports en diferents categories: bàsquet, Futbol-Sala, voleibol i futbol 8. La fi de les competicions va tenir lloc a les 19:30, amb el posterior lliurament de trofeus i acte de cloenda.

Pots conèixer més sobre la Proposta Salesiana de l’Esport educatiu a la web i l’edició 2023 dels jocs.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El león

El león

Una sombra de humildad Nunca fui un león de carne y hueso. Soy el icono del león que secularmente ha representado al evangelio de san Marcos. Nací del pincel de Lorenzone, el artista turinés a quien Don Bosco encargó pintar el imponente cuadro que preside la...