Una forma original i innovadora de presentar l’oferta de Formació Professional a Salesians Zaragoza

6 junio 2023

FPEmpresa / Salesians Comunicació

l

Alumnat i professorat de FP de l'escola utilitzen la gamificació, mitjançant un joc interactiu, per presentar els estudis i les sortides professionals a l'alumnat de primària i secundària del centre.

El col·legi salesià Nuestra Señora del Pilar de Zaragoza, centre associat a l’Associació de Centres de Formació Professional FP Empresa, ha creat un joc interactiu amb què es pretén visibilitzar la seva oferta formativa de FP a les aules i llars de Primària i Secundària.

“TRIVET” és un projecte que ha estat seleccionat en la IV Convocatòria d’orientació activa 2023 de CaixaBank Dualiza i FP Empresa i que va dirigit als estudiants de Primària, ESO i Batxillerat.

En aquest projecte han col·laborat diversos grups d’alumnes de FP del centre, el departament d’orientació d’aquesta secció, la direcció pedagògica, així com entitats com la FEMZ i el Departament d’Educació del Govern d’Aragó, que han col·laborat a cedir contingut per a l’elaboració dels vídeos que s’inclouen al joc”, ha explicat María José Ramón, directora pedagògica de FP a Salesians Zaragoza.

Origen i objectius

L’origen d’aquest projecte es troba en la Direcció Pedagògica de FP, que va pensar en les diverses maneres que hi ha per donar a conèixer l’FP entre l’alumnat i les famílies que el desconeixen o que volen saber més sobre aquesta etapa educativa. Així doncs, la gamificació es va convertir en l’opció preferida del centre per posar en valor l’FP i fer-la més propera als estudiants i les seves famílies.

“Salesians Zaragoza sempre ha apostat per oferir al nostre alumnat experiències enriquidores que desenvolupin diverses competències a què conté cadascun dels currículums. D’aquesta manera, el nostre alumnat coneix altres formes de treballar, s’involucren en el desenvolupament de diferents projectes i valoren positivament obtenir al final un resultat de tota la seva feina”, ha conclòs la directora pedagògica de FP.

El desenvolupament del joc “TRIVET” va finalitzar a principis de maig, per la qual cosa actualment es troba disponible a la web del centre per poder-lo fer servir. Si es vol accedir al projecte, es pot fer des d’ aquí.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...