Una forma original i innovadora de presentar l’oferta de Formació Professional a Salesians Zaragoza

6 junio 2023

FPEmpresa / Salesians Comunicació

l

Alumnat i professorat de FP de l'escola utilitzen la gamificació, mitjançant un joc interactiu, per presentar els estudis i les sortides professionals a l'alumnat de primària i secundària del centre.

El col·legi salesià Nuestra Señora del Pilar de Zaragoza, centre associat a l’Associació de Centres de Formació Professional FP Empresa, ha creat un joc interactiu amb què es pretén visibilitzar la seva oferta formativa de FP a les aules i llars de Primària i Secundària.

“TRIVET” és un projecte que ha estat seleccionat en la IV Convocatòria d’orientació activa 2023 de CaixaBank Dualiza i FP Empresa i que va dirigit als estudiants de Primària, ESO i Batxillerat.

En aquest projecte han col·laborat diversos grups d’alumnes de FP del centre, el departament d’orientació d’aquesta secció, la direcció pedagògica, així com entitats com la FEMZ i el Departament d’Educació del Govern d’Aragó, que han col·laborat a cedir contingut per a l’elaboració dels vídeos que s’inclouen al joc”, ha explicat María José Ramón, directora pedagògica de FP a Salesians Zaragoza.

Origen i objectius

L’origen d’aquest projecte es troba en la Direcció Pedagògica de FP, que va pensar en les diverses maneres que hi ha per donar a conèixer l’FP entre l’alumnat i les famílies que el desconeixen o que volen saber més sobre aquesta etapa educativa. Així doncs, la gamificació es va convertir en l’opció preferida del centre per posar en valor l’FP i fer-la més propera als estudiants i les seves famílies.

“Salesians Zaragoza sempre ha apostat per oferir al nostre alumnat experiències enriquidores que desenvolupin diverses competències a què conté cadascun dels currículums. D’aquesta manera, el nostre alumnat coneix altres formes de treballar, s’involucren en el desenvolupament de diferents projectes i valoren positivament obtenir al final un resultat de tota la seva feina”, ha conclòs la directora pedagògica de FP.

El desenvolupament del joc “TRIVET” va finalitzar a principis de maig, per la qual cosa actualment es troba disponible a la web del centre per poder-lo fer servir. Si es vol accedir al projecte, es pot fer des d’ aquí.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lámpara de gas

La lámpara de gas

Una nueva luz Nací en la fábrica “Gas e luce Torino”. Tanto yo, como cientos de hermanas mías, llevábamos impreso el sello del progreso. La intensa y brillante luz que brotaba de nuestras cabezas mejoraba el alumbrado de los hogares de la ciudad. Protegieron mi...