El professor salesià José María Díaz venç al Concurs Europeana Education

13 junio 2023

Ideal Úbeda

l

El docent obté aquest reconeixement amb un projecte sobre construccions del segle XIX i XX, en què hi han participat 54 alumnes.

El professor del Col·legi Santo Domingo Sabio d’Úbeda José María Díaz Fuentes ha estat elegit com un dels guanyadors del Concurs Europeana Education 2023. El docent, que ha aconseguit aquest reconeixement per segon any consecutiu, compartirà a la ciutat de Brussel·les les seves experiències amb altres guanyadors entre els propers dies 29 de juny i 2 de juliol.

‘Industrial heritage in the 19th and 20th centuries withour technology class’ és el títol del projecte amb què José María Díaz Fuentes ha aconseguit aquest guardó. La proposta es basa en els grans èxits d’enginyeria civil realitzats als segles XIX i XX, i que han estat adaptats a les capacitats dels alumnes de secundària. El treball ha estat premiat per la seva originalitat, per l’exquisidesa en la seva execució i pel seu alt valor educatiu tant acadèmic com de gestió i coordinació entre alumnes.

En la realització del projecte hi han intervingut 54 alumnes de 2n de l’ESO, que han actuat de manera coordinada per planificar accions, adquirir destreses i repartir tasques i moments d’execució. Els ubetencs van poder veure aquest projecte en les XIV Jornades de la Ciència que es van celebrar a Úbeda els dies 24 i 25 d’abril, i que també va ser mostrat el dia 13 de maig a la XXV Fira de la Ciència del Parc de les Ciències de Granada .

Durant les Jornades de la Ciència a Úbeda, els alumnes van explicar als visitants com van fer servir els aprenentatges adquirits a classe per executar el projecte. En gairebé la totalitat de la construcció es van utilitzar materials reciclats, com una persiana en desús, trossos abandonats de porexpan, cartró ploma i fins i tot espaguetis portats de casa.

El Concurs Europeana Educaction 2023 convoca professors d’educació primària, secundària, batxillerat, FP, educació especial de qualsevol matèria, educadors de museus i altres professionals. L’objectiu d’aquesta iniciativa és trobar noves formes d’utilitzar el patrimoni artístic i científic en activitats educatives, compartint la història d’implementació a les mateixes aules.

En aquesta edició s’han recollit uns dos-cents plans de treball de classe procedents de 19 països associats a la Unió Europea. Trenta-dos d’ells, entre els quals s’inclou ‘Industrial heritage in the 19th and 20th centuries within our technology class’ de José María Díaz Fuentes, han estat elegits com a guanyadors.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…