L’esport educatiu en marxa a Gourel-Tambacounda, Senegal, impulsat pels Salesians

25 enero 2024

Bosco Global

l

Uns 500 infants, adolescents i joves del barri de Gourel gaudeixen d´activitats esportives en el marc d´un projecte impulsat per Bosco Global i que compta amb el suport de l´Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.

Bosco Global i els Salesians a Tambacounda, al Senegal, tenien clar que l’esport educatiu és una magnífica opció per fomentar una vida saludable, però, a més a més, i gairebé igual o més important, una manera d’establir un vincle emocional i educatiu amb els nois i noies en situació de més vulnerabilitat del barri perifèric de Gourel.

Així doncs, no van dubtar ni un moment de posar en marxa el projecte: Construcció d’un terreny esportiu per a la infància i la joventut en situació de dificultat a Gourel (Tambacounda, Senegal).

«Estem en procés d’iniciar les obres d’adequació del terreny per construir un camp de futbol, però de moment, a l’espai, ja s’estan fent activitats esportives i lúdiques amb els nois i noies. La zona no disposava fins ara de cap equipament educatiu ni esportiu, i tenint en compte que la població infantil i juvenil és molt nombrosa, aquest projecte és un gran avenç», explica el salesià Elie al lloc.

«A més de la previsió a curt termini de l’adaptació del terreny esportiu, gràcies a l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, els nois i noies estan molt il·lusionats, ja que els seus equipaments nous ja estan serigrafiant-se i esperem que aquesta setmana ens facin arribar una foto d’equip», comenta Begoña Simal, referent d’aquest projecte a Bosco Global.

Els Salesians a Gourel dinamitzen activitats esportives i lúdiques els caps de setmana, ja que és l’única oferta educativa de la zona, perquè per anar a escola cal desplaçar-se fins al centre de Tambacounda, on la presència salesiana té una estructura més àmplia amb un centre de Formació Professional, un centre juvenil, una parròquia i una escola esportiva.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…