Un oasi a Nigèria: una iniciativa que porta aigua i esperança

11 abril 2024

Comunicació. Bosco Global.

l

Finalitza el projecte de les Salesianes i Bosco Global que permeten l'accés a aigua potable a més de 650 persones de l'humil barri d'Ikorodu.

A Nigèria, l’accés a aigua potable continua sent un desafiament per a més del 30% de la població. La combinació de desabastiment d’aigua, infraestructures inadequades i manca d’inversió deixa aproximadament 60 milions de nigerians i nigerianes sense accés a aigua potable.

A l’humil barri de Mowo-Kekere, a la ciutat d’Ikokodou, no existia un punt de subministrament d’aigua potable i la població -sobretot les nenes i les dones, que tenen el rol de cures i transport d’aigua- havia de desplaçar-se fins a un pou llunyà per poder proveir d‟aigua d‟ús diari a les cases.

Gràcies al projecte recentment finalitzat, amb el suport les Filles de Maria Auxiliadora, de la Regió de Múrcia, Diputació d’Osca, Ajuntament d’Antequera, Fundació Roviralta i les cases salesianes de la nostra inspectoria, s’ha construït una torre d’aigua i fonts de subministrament, que proporcionen aigua potable a més de 650 persones. S’ha habilitat una font al complex educatiu de les salesianes, i un altre fora d’aquest, que permet l’ús comunitari de tot el barri.

Paral·lelament, s’han dut a terme programes educatius, principalment amb nens, nenes i dones sobre el bon ús de l’aigua i la cura del medi ambient. I s’ha format un grup de persones responsables que puguin assegurar el manteniment de les noves instal·lacions.

Finalment, s’han fet tallers d’higiene dental per als nens i nenes del barri, on, a més, s’han repartit uns kits amb sabó, raspall i pasta de dents.

La germana Dieudonne, responsable local del projecte, ha destacat la importància de l’educació i la formació professional en el desenvolupament de la joventut. A més, gràcies a la col·laboració amb altres entitats, el projecte ha ampliat el seu abast, incloent-hi la construcció de banys i gràcies a aquesta aigua s’ha pogut posar en marxa un hort, que serveix com a recurs productiu a les classes de cuina i pastisseria del Centre Professional.

El projecte Millorar el dret a l’aigua potable de qualitat i millorar les condicions d’higiene i salut proporcionant instal·lacions sanitàries i fomentant pràctiques d’higiene per a la població més vulnerable d’Ikorodu, reflecteix un esforç continu per part de les salesianes per millorar les condicions de vida a la regió, proporcionant recursos bàsics i oportunitats d’educació a una població que enfronta nombrosos desafiaments socioeconòmics.

Des de Bosco Global continuarem acompanyant l’àrdua feina de les salesianes perquè el jovent tingui accés a l’educació i a la formació, i un entorn segur d’oci i temps lliure.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.