Un oasi a Nigèria: una iniciativa que porta aigua i esperança

11 abril 2024

Comunicació. Bosco Global.

l

Finalitza el projecte de les Salesianes i Bosco Global que permeten l'accés a aigua potable a més de 650 persones de l'humil barri d'Ikorodu.

A Nigèria, l’accés a aigua potable continua sent un desafiament per a més del 30% de la població. La combinació de desabastiment d’aigua, infraestructures inadequades i manca d’inversió deixa aproximadament 60 milions de nigerians i nigerianes sense accés a aigua potable.

A l’humil barri de Mowo-Kekere, a la ciutat d’Ikokodou, no existia un punt de subministrament d’aigua potable i la població -sobretot les nenes i les dones, que tenen el rol de cures i transport d’aigua- havia de desplaçar-se fins a un pou llunyà per poder proveir d‟aigua d‟ús diari a les cases.

Gràcies al projecte recentment finalitzat, amb el suport les Filles de Maria Auxiliadora, de la Regió de Múrcia, Diputació d’Osca, Ajuntament d’Antequera, Fundació Roviralta i les cases salesianes de la nostra inspectoria, s’ha construït una torre d’aigua i fonts de subministrament, que proporcionen aigua potable a més de 650 persones. S’ha habilitat una font al complex educatiu de les salesianes, i un altre fora d’aquest, que permet l’ús comunitari de tot el barri.

Paral·lelament, s’han dut a terme programes educatius, principalment amb nens, nenes i dones sobre el bon ús de l’aigua i la cura del medi ambient. I s’ha format un grup de persones responsables que puguin assegurar el manteniment de les noves instal·lacions.

Finalment, s’han fet tallers d’higiene dental per als nens i nenes del barri, on, a més, s’han repartit uns kits amb sabó, raspall i pasta de dents.

La germana Dieudonne, responsable local del projecte, ha destacat la importància de l’educació i la formació professional en el desenvolupament de la joventut. A més, gràcies a la col·laboració amb altres entitats, el projecte ha ampliat el seu abast, incloent-hi la construcció de banys i gràcies a aquesta aigua s’ha pogut posar en marxa un hort, que serveix com a recurs productiu a les classes de cuina i pastisseria del Centre Professional.

El projecte Millorar el dret a l’aigua potable de qualitat i millorar les condicions d’higiene i salut proporcionant instal·lacions sanitàries i fomentant pràctiques d’higiene per a la població més vulnerable d’Ikorodu, reflecteix un esforç continu per part de les salesianes per millorar les condicions de vida a la regió, proporcionant recursos bàsics i oportunitats d’educació a una població que enfronta nombrosos desafiaments socioeconòmics.

Des de Bosco Global continuarem acompanyant l’àrdua feina de les salesianes perquè el jovent tingui accés a l’educació i a la formació, i un entorn segur d’oci i temps lliure.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…