Cuidar és protegir: un estiu salesià segur i respectuós

28 mayo 2024

Confederació de Centres Juvenils Don Bosco España

l

Una formació gratuïta: sensibilitzar i informar sobre el foment del bon tracte entre iguals i la gestió de situacions de maltractament.

La Confederació Don Bosco t’invita a participar en una formació gratuïta destinada a totes les persones que treballin amb menors d’edat en l’àmbit de l’oci i del lleure educatiu, especialment relacionat amb els campaments i activitats d’aquest estiu salesià 2024. Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar i informar als participants i als responsables de les activitats d’aquest estiu, en el foment del bon tracte entre iguals y en la gestió adequada de situacions de maltractament.

La formació es farà el proper dimarts 25 de juny, de 18:00 a 20:00, en modalitat online. L’encarregada d’impartir-la serà Beatriz Díaz González, orientadora en Salesianos Lugo, qui aportarà la seva experiència i coneixements per asasegurar un ambient segur i respectuós en les activitats de lleure educatiu.

Espais de respecte i cura en el lleure educatiu salesià

L’àmbit del lleure educatiu és d’una rellevància especial par a fomentar valors que promoguin el desenvolupament integral i lliure de la personalitat de nens, nenes i adolescents. El foment de l’autonomia, el respecte vers la diversitat i l’habilitat per a gestionar emocions son capacitats que es promouen des de les activitats en els centres d’oci educatiu. Aquestes activitats formen l’escenari ideal per a la promoció d’una cultura del bon tracte, tal com s’inclou en la Llei Orgànica de Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència enfront la Violència (LOPIVI).

Protegir els menors de totes les formes de maltractament és una obligació que recau en pares, mares i agents educatius com son els animadors i les animadores dels nostres centres. Les entitats d’oci educatiu promovem el bon tracte per a generar espais protectors, i els animadors/es hi juguen un paper crucial en respondre a les necessitats de cura, protecció, educació, respecte, empatia i vinculació afectiva dels menors.

Aquesta formació és una gran oportunitat per a preparar els equips d’animadors i de professionals de l’oci educatiu perquè puguin assegurar un estiu de respecte, empatia i bon tracte. 

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…