El projecte #DesenredaLOdi de Bosco Global sensibilitza València

16 mayo 2022

Bosco Global

l

Amb la finalitat de promoure en la població valenciana la sensibilització per a l'exercici d'una ciutadania digital positiva, integrant l'enfocament d'educació per a la ciutadania global i dirigint-se a diferents grups d'edat.

A finals de març va començar el projecte finançat per l’Ajuntament de València: “#DesenredaLOdi: Conscienciant per a una ciutadania digital positiva que promogui els drets humans davant els discursos d’odi a xarxes socials”.

El projecte pretén promoure en la població valenciana la sensibilització per a l’exercici d’una ciutadania digital positiva, integrant l’enfocament d’educació per a la ciutadania global i dirigint-se a tres grups d’edat.

De 8 a 12 anys. En col·laboració amb València Acull i Orriols Convive, entitats socials del barri, es treballarà amb grups d’infants mitjançant contacontes i un mural artístic, amb la finalitat de sensibilitzar des d’edats primerenques sobre la importància de la diversitat cultural i el seu respecte i promoció.

De 16 a 40 anys. Mitjançant una sèrie de píndoles de sensibilització que seran publicades a les xarxes socials, pretenem sensibilitzar aquest grup d’edat. Aquestes píndoles se centren en les temàtiques de racisme/xenofòbia, ideologia, discriminació per sexe/gènere i foment d’una cultura de pau a xarxes socials. Aquestes píndoles seran publicades en dies D i aniran acompanyades d’un banc de recursos que permetrà treballar amb més profunditat el dia D en qüestió.

De 20 a 65 anys. Per sensibilitzar aquest grup, duem a terme la itinerància de l’exposició física “I si et passa a tu?”, acompanyada d’una xerrada-col·loqui per als espais que així ho sol·licitin. Aquesta exposició pretén sensibilitzar sobre la prevenció de discursos d’odi a les xarxes socials, mostrant dades i altres informacions interessants sobre la temàtica.

Com a inici del projecte, aquesta exposició ha estat a la Universitat Popular de Marxalenes fins al 16 de maig, dia que es va moure a la Universitat Popular de Nou Moleson estarà i es podrà visitar fins al 26 de maig. A les dues universitats s’ha realitzat la xerrada-col·loqui, participant en totes dues al voltant de 25 persones.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.