La reunió de directors posa fi a la visita extraordinària de don Marcelo Farfán a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora

6 junio 2022

Per Salesians Comunicació.

l

La casa salesiana de Martí Codolar a Barcelona va acollir durant els dies 2 i 3 de juny la darrera trobada del curs per als directors de comunitat que va comptar amb la clausura de la visita en nom del Rector Major iniciada el passat 1 de setembre del 2021.

Com expressava el Rector Major, el pas de don Marcelo Farfán ha complert amb l’objectiu d’intensificar més la comunió mútua entre els germans i les comunitats, de conèixer la vida de cadascuna de les cases i prestar un servei fratern a la Inspectoria, segons disposen els articles 127 de les Constitucions i 104 dels Reglaments .

Durant els mesos a Espanya va visitar les 75 cases que, repartides per Andalusia, Extremadura, Múrcia, Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya, Illes Balears i Illes Canàries, formen el territori inspectorial, amb una mitjana de dos dies a cadascuna d’elles i va compartir esdeveniments significatius com el capítol provincial i la festa inspectorial celebrades a l’abril de 2022 a Málaga. Aquesta visita, com detalla en el seu informe, li ha permès conèixer la realitat de les comunitats educativo-pastorals locals i treballar colze a colze amb els organismes d’animació i de servei de la Inspectoria, fent arribar l’experiència i les orientacions del Consell General, i la visió actualitzada de l’estat de la Inspectoria i del camí realitzat després de la unificació des de l’anterior visita realitzada.

Al seu informe ha pogut compartir una lectura de conjunt de la realitat de la inspectoria, aturant-se en aspectes com l’animació i el govern, els salesians i les comunitats, la formació, la Pastoral Juvenil i els ambients educatius pastorals, la comunicació social o l’animació de la Família Salesiana. També ha pogut compartir alguns nuclis claus per a l’animació i el govern de la inspectoria, des de la fidelitat a la Congregació expressada en l’aplicació del Capítol General 28 i diferents motius d’alegria i esperança. Aquest resum finalitza amb algunes opcions inspiradores que cal tenir en compte.

A més d’aquesta posada en comú, i el diàleg entre els germans, la trobada va permetre aprofundir en altres informacions relacionades amb la situació de les ajudes de la Inspectoria i l’ONGD Bosco Global al conflicte a Ucraïna, l’estat del projecte Líban o les activitats del proper estiu.

La trobada es va tancar amb les respostes de l’inspector a algunes preguntes pendents del CI’22 i la tradicional foto de família.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»78316,78315,78314,78349″ _builder_version=»4.17.4″ _module_preset=»default» hover_enabled=»0″ global_colors_info=»{}» sticky_enabled=»0″][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...