La reunió de directors posa fi a la visita extraordinària de don Marcelo Farfán a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora

6 junio 2022

Per Salesians Comunicació.

l

La casa salesiana de Martí Codolar a Barcelona va acollir durant els dies 2 i 3 de juny la darrera trobada del curs per als directors de comunitat que va comptar amb la clausura de la visita en nom del Rector Major iniciada el passat 1 de setembre del 2021.

Com expressava el Rector Major, el pas de don Marcelo Farfán ha complert amb l’objectiu d’intensificar més la comunió mútua entre els germans i les comunitats, de conèixer la vida de cadascuna de les cases i prestar un servei fratern a la Inspectoria, segons disposen els articles 127 de les Constitucions i 104 dels Reglaments .

Durant els mesos a Espanya va visitar les 75 cases que, repartides per Andalusia, Extremadura, Múrcia, Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya, Illes Balears i Illes Canàries, formen el territori inspectorial, amb una mitjana de dos dies a cadascuna d’elles i va compartir esdeveniments significatius com el capítol provincial i la festa inspectorial celebrades a l’abril de 2022 a Málaga. Aquesta visita, com detalla en el seu informe, li ha permès conèixer la realitat de les comunitats educativo-pastorals locals i treballar colze a colze amb els organismes d’animació i de servei de la Inspectoria, fent arribar l’experiència i les orientacions del Consell General, i la visió actualitzada de l’estat de la Inspectoria i del camí realitzat després de la unificació des de l’anterior visita realitzada.

Al seu informe ha pogut compartir una lectura de conjunt de la realitat de la inspectoria, aturant-se en aspectes com l’animació i el govern, els salesians i les comunitats, la formació, la Pastoral Juvenil i els ambients educatius pastorals, la comunicació social o l’animació de la Família Salesiana. També ha pogut compartir alguns nuclis claus per a l’animació i el govern de la inspectoria, des de la fidelitat a la Congregació expressada en l’aplicació del Capítol General 28 i diferents motius d’alegria i esperança. Aquest resum finalitza amb algunes opcions inspiradores que cal tenir en compte.

A més d’aquesta posada en comú, i el diàleg entre els germans, la trobada va permetre aprofundir en altres informacions relacionades amb la situació de les ajudes de la Inspectoria i l’ONGD Bosco Global al conflicte a Ucraïna, l’estat del projecte Líban o les activitats del proper estiu.

La trobada es va tancar amb les respostes de l’inspector a algunes preguntes pendents del CI’22 i la tradicional foto de família.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
La campaña Jóvenes en Positivo abre camino hacia una visión de la juventud activa y transformadora

La campaña Jóvenes en Positivo abre camino hacia una visión de la juventud activa y transformadora

la campaña promovida por el Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil, La Coordinadora Estatal de Plataformas Sociales Salesianas, la Confederación de Centros Juveniles Don Bosco, Escuelas Salesianas, Misiones Salesianas, y las ONGD Jóvenes y Desarrollo y Bosco Global, han visibilizado y dado voz a muchos de los principales temas que preocupan a las personas jóvenes a través de la campaña Jóvenes en Positivo.

smxSocial
Bosco Global acompaña a los adolescentes de Salesianos Morón en la creación de un vídeo para sensibilizar sobre la riqueza de la diversidad

Bosco Global acompaña a los adolescentes de Salesianos Morón en la creación de un vídeo para sensibilizar sobre la riqueza de la diversidad

Alumnado de 1º y 2º de la ESO lo realizan en el marco del proyecto “Desmontando tu lado hater”, impulsado por la ONGD y financiado por la Agencia Andaluza de Cooperación Internacional para el Desarrollo.