La reunió de directors posa fi a la visita extraordinària de don Marcelo Farfán a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora

6 junio 2022

Per Salesians Comunicació.

l

La casa salesiana de Martí Codolar a Barcelona va acollir durant els dies 2 i 3 de juny la darrera trobada del curs per als directors de comunitat que va comptar amb la clausura de la visita en nom del Rector Major iniciada el passat 1 de setembre del 2021.

Com expressava el Rector Major, el pas de don Marcelo Farfán ha complert amb l’objectiu d’intensificar més la comunió mútua entre els germans i les comunitats, de conèixer la vida de cadascuna de les cases i prestar un servei fratern a la Inspectoria, segons disposen els articles 127 de les Constitucions i 104 dels Reglaments .

Durant els mesos a Espanya va visitar les 75 cases que, repartides per Andalusia, Extremadura, Múrcia, Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya, Illes Balears i Illes Canàries, formen el territori inspectorial, amb una mitjana de dos dies a cadascuna d’elles i va compartir esdeveniments significatius com el capítol provincial i la festa inspectorial celebrades a l’abril de 2022 a Málaga. Aquesta visita, com detalla en el seu informe, li ha permès conèixer la realitat de les comunitats educativo-pastorals locals i treballar colze a colze amb els organismes d’animació i de servei de la Inspectoria, fent arribar l’experiència i les orientacions del Consell General, i la visió actualitzada de l’estat de la Inspectoria i del camí realitzat després de la unificació des de l’anterior visita realitzada.

Al seu informe ha pogut compartir una lectura de conjunt de la realitat de la inspectoria, aturant-se en aspectes com l’animació i el govern, els salesians i les comunitats, la formació, la Pastoral Juvenil i els ambients educatius pastorals, la comunicació social o l’animació de la Família Salesiana. També ha pogut compartir alguns nuclis claus per a l’animació i el govern de la inspectoria, des de la fidelitat a la Congregació expressada en l’aplicació del Capítol General 28 i diferents motius d’alegria i esperança. Aquest resum finalitza amb algunes opcions inspiradores que cal tenir en compte.

A més d’aquesta posada en comú, i el diàleg entre els germans, la trobada va permetre aprofundir en altres informacions relacionades amb la situació de les ajudes de la Inspectoria i l’ONGD Bosco Global al conflicte a Ucraïna, l’estat del projecte Líban o les activitats del proper estiu.

La trobada es va tancar amb les respostes de l’inspector a algunes preguntes pendents del CI’22 i la tradicional foto de família.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»78316,78315,78314,78349″ _builder_version=»4.17.4″ _module_preset=»default» hover_enabled=»0″ global_colors_info=»{}» sticky_enabled=»0″][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lámpara de gas

La lámpara de gas

Una nueva luz Nací en la fábrica “Gas e luce Torino”. Tanto yo, como cientos de hermanas mías, llevábamos impreso el sello del progreso. La intensa y brillante luz que brotaba de nuestras cabezas mejoraba el alumbrado de los hogares de la ciudad. Protegieron mi...