Bosco Global dóna suport a l’accés a l’aigua potable a la regió de Lagos, Nigèria

30 septiembre 2022

Bosco Global

l

L'ONGD de la Inspectoria Maria Auxiliadora col·labora en un projecte impulsat per les Salesianes al país i que, ja en la seva primera fase, permet abastir la població més vulnerable d'Ikorodun.

El mes d’abril passat es va iniciar la cerca d’aigua al recinte del centre educatiu que les salesianes estan construint a Ikorodun, Lagos, per oferir en un futur proper formació a la població en situació de més vulnerabilitat del lloc, especialment dones.

Les perforacions van donar resultat i es va iniciar la construcció d’una torre i dipòsit en alçada, que emmagatzema l’aigua que es bombeja des del subsòl, i que permet proveir les persones de la zona, reduint en gran mesura els trajectes fins als pous o dipòsits més propers.

El projecte, finançat pel govern de la Regió de Múrcia, està previst que finalitzi el 2024, i en una segona fase també millorarà les condicions d’higiene i salut i proporcionarà instal·lacions sanitàries i fomentarà pràctiques d’higiene per a la població més vulnerable.

La germana salesiana Dieudonne Jean Louis, una de les tres monges encarregades de la missió salesiana a Lagos explica que «Nigèria és un país molt gran i poblat que s’enfronta a molts desafiaments, especialment la inseguretat i la pobresa. Molts joves viuen sense esperança i només esperen sortir del país. La població migrant més gran del món, especialment a Europa, és de Nigèria. Crec que la nostra presència aquí portarà una mica d’esperança a la joventut, cercant maneres de recolzar-la, apoderar-la i educar-la».

Es tracta de la primera presència de les salesianes a Nigèria, que hi van arribar el 2019 i des de llavors s’han fet al lloc, fent un diagnòstic de necessitats, coneixent la comunitat local i aviat iniciaran els projectes formatius.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.