Bosco Global dóna suport a l’accés a l’aigua potable a la regió de Lagos, Nigèria

30 septiembre 2022

Bosco Global

l

L'ONGD de la Inspectoria Maria Auxiliadora col·labora en un projecte impulsat per les Salesianes al país i que, ja en la seva primera fase, permet abastir la població més vulnerable d'Ikorodun.

El mes d’abril passat es va iniciar la cerca d’aigua al recinte del centre educatiu que les salesianes estan construint a Ikorodun, Lagos, per oferir en un futur proper formació a la població en situació de més vulnerabilitat del lloc, especialment dones.

Les perforacions van donar resultat i es va iniciar la construcció d’una torre i dipòsit en alçada, que emmagatzema l’aigua que es bombeja des del subsòl, i que permet proveir les persones de la zona, reduint en gran mesura els trajectes fins als pous o dipòsits més propers.

El projecte, finançat pel govern de la Regió de Múrcia, està previst que finalitzi el 2024, i en una segona fase també millorarà les condicions d’higiene i salut i proporcionarà instal·lacions sanitàries i fomentarà pràctiques d’higiene per a la població més vulnerable.

La germana salesiana Dieudonne Jean Louis, una de les tres monges encarregades de la missió salesiana a Lagos explica que «Nigèria és un país molt gran i poblat que s’enfronta a molts desafiaments, especialment la inseguretat i la pobresa. Molts joves viuen sense esperança i només esperen sortir del país. La població migrant més gran del món, especialment a Europa, és de Nigèria. Crec que la nostra presència aquí portarà una mica d’esperança a la joventut, cercant maneres de recolzar-la, apoderar-la i educar-la».

Es tracta de la primera presència de les salesianes a Nigèria, que hi van arribar el 2019 i des de llavors s’han fet al lloc, fent un diagnòstic de necessitats, coneixent la comunitat local i aviat iniciaran els projectes formatius.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.