4 joves salesians en una experiència intercongregacional per preparar els vots perpetus

11 julio 2023

José Luis Navarro Santotomás

l

L'experiència s'ha realitzat del 4 a l'11 de juliol a la casa claretiana de Colmenar Viejo a Madrid. Com un pas més en el seu camí de discerniment personal per descobrir el que el Senyor vol de cadascun d'ells abans de sol·licitar els vots perpetus dins de cadascuna de les congregacions a les quals pertanyen. Joves salesians de SMX i SSM hi han participat.

Al curs hi han participat 22 joves religiosos amb vots temporals de diferents congregacions, tant femenines com masculines, acompanyats per dos formadors, el germà Alejando Carbajo, claretià i la germana Fabiola Pente, de les Franciscanes Missioneres MM. del Diví Pastor, que han estat les persones dinamitzadores d’aquesta experiència.

Experiència intercongregacional

Al costat dels quatre joves salesians participants en aquesta experiència, José Miguel (SMX), Jose (SMX), Rubén (SMX) i Pedro (SSM), hi han participat religiosos i religioses de molt diverses congregacions: Carmelites Missioneres Teresianes, Franciscanes de la Puríssima Concepció, Franciscans Menors, Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, Germana de la Verge Maria de la Muntanya Carmel, Missioneres de Maria Mediadora, Ordre de Nostra Senyor de la Mercè, Religiosa Caputxina de la Mare del Diví Pastor, Religioses Filipenques de Maria Dolorosa, Servis de la Passió i Missioneres Mater Misericordie. Una preciosa representació de les diferents congregacions que viuen i treballen al nostre país.

Seguiment de Crist

Aquesta experiència formativa va girar al voltant de tres eixos fonamentals. El primer, un aprofundiment de temes fonamentals de la vida religiosa abordant la necessària consciència de la vida comunitària i el seguiment de Crist a través de la vivència dels tres vots. Es compaginaven xerrades formatives amb moments de grup.

El segon eix formatiu va fer referència a la litúrgia i els moments de pregària compartits deixant espai calmat i molt ben cuidat pel prec de la Litúrgia de les Hores i la celebració de l´Eucaristia.

El darrer element destacable de la formació va ser la convivència intercongregacional especialment a les nits, moment en què els participants presentaven al grup els carismes propis. La trobada va concloure dedicant un dia de retir espiritual per completar l’experiència i posar tot allò viscut en les mans del Senyor.

La participació dels quatre joves salesians ha estat ben valorada i ha suposat una experiència enriquidora per a tots. En paraules de Rubén Ponce, salesià de SMX: «Aquesta setmana ha estat un autèntic regal pel fet de poder compartir amb tants joves que han optat per la vida religiosa en diferents carismes. És aquí quan t’adones que Déu crida, crida tot el temps sense importar ni la teva cultura ni la teva sensibilitat, et crida per estimar tots aquells en la seva forma de lliurament total. En aquest moment es la nostra formació poder disposar d’una setmana on canviar ritmes per reflexionar sobre les bases de la nostra opció, es fa crucial per seguir fent passos de qualitat en el lliurament quotidià». Després del treball pastoral de l’estiu, els quatre joves salesians començaran l’última etapa formativa al Teologat de Madrid.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.