81.000 estudiants començaran el curs als centres Salesians

3 septiembre 2024

Salesians Comunicació

l

'Som futur' és el lema de la campanya pastoral de les dues províncies dels Salesians per a aquest curs, amb vista al proper Jubileu 2025

Setembre és un mes carregat d’il·lusions. Després de l’aturada de vacances escolar, i després d’un intens estiu d’activitats pastorals, un nou curs s’obre pas. Les cases salesianes d’Espanya reprenen de mica en mica la seva activitat per atendre milers d’infants, adolescents i joves.

Encara en aquest curs segueixen les celebracions pel bicentenari del somni dels 9 anys de Don Bosco. Tot i això, a l’horitzó figura el Jubileu 2025, centrat en l’esperança. En aquest context, els Salesians han presentat el lema de la campanya pastoral: ‘Som futur’. «Convençuts que Déu estima el món, volem aprendre a conviure, compartir i agrair aquest Amor que omple d’Esperança el nostre futur», expressen els Salesians.

A la pàgina web https://www.salesians.cat/somfutur/ es troben diversos materials preparats perquè a col·legis, plataformes socials, centres juvenils i parròquies puguin treballar la campanya pastoral.

L’educació dels joves com a missió

Els Salesians a Espanya compten amb nombroses obres educatives i evangelitzadores al servei d’infants, adolescents i joves. Perpetuen així la missió del seu fundador, Sant Joan Bosco.

Les dues províncies salesianes compten amb un total de 95 escoles, on es formen més de 81.000 estudiants, acompanyats per al voltant de 6.000 professors.

El vaixell insígnia de l’ensenyament salesià és la formació professional. Als 55 centres de FP hi van en total uns 18.000 alumnes, que tenen l’oportunitat d’aprendre un ofici gràcies a la feina de més de 2.000 docents.

Amb més de 300 projectes en marxa, les 58 plataformes socials dels Salesians ofereixen oportunitats per a la promoció social i laboral a més de 44.000 destinataris, recolzats per al voltant de 2.100 educadors i col·laboradors.

Uns 45.000 xavals acudeixen a algun dels més de 102 centres juvenils salesians, on troben un espai per al creixement en la fe i per a l’oci. Gairebé 4.000 animadors dediquen el temps a acompanyar els destinataris d’aquests centres.

A través de 57 parròquies, els Salesians atenen espiritualment més de 46.000 fidels, amb l’ajuda de 3.000 col·laboradors.

A més dels Salesians, 11 grups més de la Família Salesiana tenen representació a Espanya. La tasca pastoral salesiana es completa a través d’ONGD, escoles universitàries, revistes, germandats, altres entitats… Un ampli moviment a favor de la joventut.

Els Salesians es reuniran al Capítol General 29

El passat 16 d’agost, coincidint amb la clausura del Sínode Salesià dels Joves, el Cardenal Ángel Fernández Artime va concloure el seu servei com a Rector Major dels Salesians. Després de 10 anys com a X successor de Don Bosco, el salesià espanyol quedava amb total disponibilitat per a una nova missió per a l’Església que li encomanarà el Papa Francesc.

Per això, el futur més proper de la Congregació Salesiana passa per la celebració del Capítol General 29. Amb el lema Apassionats per Jesucrist, dedicats als joves, tindrà lloc del 16 de febrer al 12 d’abril de 2025.

Es tracta de l’assemblea més important per a la congregació, en què serà elegit un nou superior general juntament amb el Consell General. El Rector Major, com a successor de Don Bosco, és el màxim responsable de l’animació i el govern de la congregació i exerceix com a “pare” no només entre els seus germans salesians, sinó també per a tots els membres de la Família Salesiana.

El tema serà: “Apassionats per Jesucrist, Dedicats als Joves – Per una vida fidel i profètica de la nostra vocació salesiana”.

El Capítol General 29 s’obrirà a Torí-Valdocco el 16 de febrer del 2025 i conclourà el 12 d’abril del 2025, en vigílies de la Setmana Santa, el mateix dia que Don Bosco va arribar a Valdocco amb els seus nois, l’any 1846 , adaptant el pal·li per convertir-lo en capella.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Una publicación compartida de Salesianos España (@salesianoses)

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La granja Cámpora

La granja Cámpora

Nostalgia de lo que nunca existió Lamentablemente se ha desvelado mi secreto. Ya son públicos el oprobio y la indignidad que he tratado de ocultar durante más de dos siglos. Siempre creí que el tiempo enterraría en lo profundo de mis campos aquel amargo episodio....