A les portes de la 36a Edició del Premi Nacional Don Bosco al Disseny i Innovació Tecnològica

9 marzo 2023

Salesians Comunicació.

l

L'exposició de projectes estarà oberta al públic els dies 15 i 16 de març a Salesians Zaragoza.

Els dies 15 i 16 de març, Salesians Zaragoza acollirà la 36a Edició del Premi Nacional Don Bosco al Disseny i Innovació Tecnològica. Durant aquesta setmana prèvia la presència salesiana està preparant tot el necessari per rebre els projectes que han arribat a la fase final entre els 82 treballs que es van inscriure al certamen el novembre del 2022.

Aquests 63 projectes competeixen en quatre àrees: ‘Industrial’, ‘Comunicacions i Tecnologies de la Informació i la Comunicació’ (TIC), ‘Ciències’ i; ‘Ciències de la Salut, Socials i Jurídiques’. Són ja 1.138 els projectes que s’han presentat al llarg de la història d’aquest certamen que des de la seva creació el 1984 ha aconseguit fer contribucions importants en l’àmbit de l’educació i en les relacions entre el món acadèmic i empresarial.

Els Premis Don Bosco són un aparador d’iniciatives emprenedores aplicables a projectes d’empresa futurs. Tots els projectes presentats podran visitar-se a l’Exposició de projectes que tindrà lloc al pavelló poliesportiu de Salesians Zaragoza i que estarà obert al públic durant la jornada del 15 i del 16 de març. El mateix dia 16 a partir de les 18.30 hores començarà la gala de lliurament de premis al teatre amb la presència de multitud d’autoritats civils, empresarials i salesianes.

Dades de la 36a Edició del Premi Nacional Don Bosco

Aquest any hi participen centres educatius d’ensenyament públic, concertat i privat de nou comunitats autònomes: Navarra, Andalusia, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, La Rioja, Múrcia, País Basc i Aragó.

La tipologia dels projectes és molt variada i es reparteixen per nombre a les àrees següents. Un total de 22 projectes competiran a l’àrea industrial, que inclou mecatrònica, electrònica i robòtica. Una dotzena de projectes a l’àrea de comunicacions, amb telecomunicació, tecnologies audiovisuals, TIC. L’àrea de ciències tindrà 13 projectes, on s’hi inclou física, química i matemàtiques. I 16 són els projectes que participaran a l’àrea de ciències de la salut i ciències socials i jurídiques, que avalua els projectes sobre medicina, psicologia, humanitats.

Els premis

En aquesta edició s’han suprimit els premis especials i de formació i al seu lloc s’han ampliat els premis econòmics amb quatre tercers premis, un per categoria. Amb un total de 12 premis econòmics distribuïts per àrees: quatre primers premis amb un import de 1.500€ més guardó i diploma, quatre segons premis de 750€ més guardó i diploma i quatre tercers premis de 500€ més guardó i diploma.

Un dels grans èxits del Premi Nacional Don Bosco és que ha aconseguit implicar institucions públiques, universitats i empreses que en qualitat de patrocinadors, col·laboradors o proveïdors han unit els seus interessos a favor de la innovació tecnològica promoguda per joves.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.