“Accepto el nou servei a l’Església sense haver-lo buscat ni desitjat”

14 julio 2023

Salesians Comunicació

l

El Rector Major revela com s'organitzarà la Congregació Salesiana davant la inèdita situació que s'ha creat amb el seu nomenament com a cardenal.

Davant l’inesperat anunci, per part del Papa Francesc, del nomenament com a cardenal de don Ángel Fernández Artime, Rector Major de la Congregació Salesiana, el propi Rector Major ha escrit una carta als salesians i Família Salesiana, per a compartir com serà el futur pròxim en el govern de la Congregació.

Fernández Artime comença assenyalant que la notícia va ser una cosa totalment “inesperada per a mi”, i que l’ha rebuda “en la Fe”, com un “do que ens ha fet el Papa Francesc com a Congregació Salesiana i com a Família de Don Bosco”. És una mostra, segons el Rector Major, de “quant ens estima el Papa i de la mateixa manera el Papa Francesc sap quant l’estimem tots nosaltres i com el sostenim, en la mesura del possible, mitjançant la nostra oració i el nostre afecte”.

Don Ángel hi revela que, poc després de conèixer que serà creat cardenal el pròxim 30 de setembre, va rebre una carta del Papa en la qual li convidava a una trobada personal per a “acordar els temps necessaris en el meu servei com a Rector Major per al bé, abans de res, de la Congregació”. I és que, aquesta situació és una cosa inèdita en la vida de la Congregació.

El Superior General, Rector Major en la terminologia salesiana, és elegit per un Capítol General que se celebra cada 6 anys. Aquest Capítol està format per tots els provincials salesians i representants elegits en cadascuna de les províncies, que han de realitzar al seu torn un Capítol Provincial. El mandat de l’actual Rector Major no s’acabava fins passar 3 anys, i haurà d’avançar-se tot aquest procés.

Així, i davant la novetat d’aquesta situació, el Sant Pare, en la conversa mantinguda amb el Rector Major, ha establert que don Ángel continuï sent Rector Major, ja també com a cardenal, durant un any. Convocarà un Capítol General, que se celebrarà al febrer de 2025 i en el qual serà elegit un nou Rector Major, i presentarà la seva renúncia al govern de la Congregació el 31 de juliol de 2024. Des d’aquest moment, serà l’actual Vicari General, l’italià Stefano Martoglio, qui assumirà les funcions de Superior General.

El Rector Major assenyala en el seu comunicat que, quan sigui efectiva la seva renúncia, assumirà “el servei que el Sant Pare li encomani”. I demana, a salesians i Família Salesiana, intensificar l’oració pel Papa i per ell mateix “davant la perspectiva del nou servei a l’Església que, com a fill de Don Bosco, accepto en obediència, sense haver-ho buscat ni desitjat”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.