‘Advent, camins d’esperança’

1 diciembre 2022

Salesians Comunicació

l

Les presències salesianes celebren durant aquest temps els tradicionals recessos d'advent com a preparació per al Nadal.

«Advent, camins d’esperança», aquest és el títol que dóna sentit a la preparació que duu a terme tota la Família Salesiana. Una època en què les diferents comunitats educativo pastorals aprofundeixen en aquest temps litúrgic per avivar el desig de Déu i tenir present que l’esperança també s’entrena, creix, madura i es fa gran, sobretot de la mà de Maria.

Les diferents trobades, celebrades en diferents indrets de les inspectories salesianes d’Espanya, proposen un moment de desenvolupament espiritual per a les comunitats en la preparació del Nadal. Un espai de trobada reforçant la clau d’aquells que es vulguin trobar amb Déu.

La dinàmica seguida en aquest tipus de retirs es pot veure en celebracions formatives com la de Borriana. La casa salesiana ha començat l’advent amb la mirada posada en els comentaris que Don Bosco fa sobre els personatges que conformen el nadal cristià. Dimarts 22 de novembre més d’un centenar de persones van assistir a la conferència «Los personajes del Belén comentados por Don Bosco» impartida pel director de la presència salesiana, José J. Gómez Palacios, qui va anar desgranant els comentaris que en els seus escrits plasmés Don Bosco sobre: Maria de Natzaret, Zacaries i Isabel pares de Joan Baptista, Josep, els pastors, Simeó i Anna… etc.

La conferència es va centrar en el text de l’Evangeli de la Infància de Lluc. De cada personatge se’n van extreure propostes actualitzades per viure amb intensitat l’advent. Tot i que el temps en què va viure Don Bosco és molt anterior a l’actual exegesi bíblica, la seva passió per la Paraula de Déu el va portar a deixar escrits 6.947 comentaris en diversos passatges de la Bíblia. Alguns conserven vigència actualment. Els comentaris del sant dels joves sobre els personatges que apareixen als dos primers capítols de l’evangeli de Lluc han estat extrets, -després d’una pacient tasca d’investigació-, de setze llibres dels molts que va editar Don Bosco. La propera conferència tindrà lloc el 13 de desembre.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…