Anunciat el tema del Capítol General 29

26 septiembre 2023

Per ANS

l

En ocasió de l'Enviament Missioner Salesià, celebrat aquest passat diumenge a Torí-Valdocco, el Rector Major va anunciar el tema del Capítol General 29, que tindrà lloc al febrer de 2025.

En ocasió de l’expedició missionera salesiana, aquest diumenge 24 de setembre, a Torí-Valdocco, el Rector Major de la Congregació Salesiana, don Ángel Fernández Artime, va anunciar el tema del 29 è Capítol General (CG29). El tema serà: “Apassionats per Jesucrist, Dedicats als Joves – Per una vida fidel i profètica de la nostra vocació salesiana”.

“En el dia en què celebrem la 154 a Expedició Missionera a Valdocco, com va fer el nostre pare Don Bosco aquell 11 de novembre de 1875, sento també l’alegria de poder compartir amb vosaltres la reflexió i la decisió que hem pres en aquests dies, després d’una àmplia consulta a les Inspectories, sobre nostre pròxim XXIX Capítol General”, va expressar el Rector Major en comunicar el tema del CG29.

Presentant els punts més destacats de la Carta de Convocatòria del CG29, que s’emetrà d’acord amb l’article 150 de les Constitucions Salesianes i es farà pública en els pròxims dies, el Rector Major hi va il·lustrar les profundes motivacions de l’elecció del tema, afirmant que “és fruit d’una rica i profunda reflexió que hem dut a terme en el Consell General a partir de les respostes rebudes de les inspectories i de la visió que tenim de la
Congregació en aquest moment”.

Com a “signe principal de la unitat de la Congregació en la seva diversitat” (C. 146), el Capítol General 29 s’obrirà a Torí-Valdocco el 16 de febrer de 2025 i conclourà el 12 d’abril de 2025, en vespres de la Setmana Santa, el mateix dia en què Don Bosco va arribar a Valdocco amb els seus nois, l’any 1846, adaptant el pal·li per a convertir-lo en capella.

A més, el 10 è Successor de Don Bosco va anunciar també qui serà el Regulador del Capítol: don Alphonse Owoudou, Conseller Regional per a Àfrica i Madagascar. Una elecció que, segons va explicar el Rector Major, es va produir “després de revisar la història dels últims Capítols Generals i els seus Reguladors, i tenint en compte la realitat de la nostra Congregació i la diversitat cultural i ètnica, així com el creixement de la Congregació, especialment a la Regió Àfrica-Madagascar, però també Àsia Sud i algunes realitats d’Àsia Aquest-Oceania”.

En la seva carta informativa

Partint de l’objectiu mateix d’un Capítol General, que és “oferir un moment de planificació, en el qual s’estudiïn en profunditat els principals desafiaments als quals s’enfronta la Congregació i es triïn les línies d’acció prioritàries per al seu futur” (art. 1 del Reglament), el Rector Major subratlla que “existeix el desig i l’expectativa d’un Capítol General valent, en el qual s’;abordin les coses; no volem perdre’ns en frases que poden sonar bé, però que no toquen la vida”. En general, els germans desitgen veure una Congregació Salesiana sempre fidel al Senyor i amb ell, fidel a Don Bosco. Els agradaria que fóssim tots els que vivim amb aquesta passió per Déu i per la missió”.

“L’important –va afegir el Rector Major, parlant del CG29– és créixer en el sentir-se consagrats per Déu, i, al mateix temps, ser significatius, profètics. Per això volem avançar per un camí de concreció, molt pràctic, de compartir també bones pràctiques”.

El tema del Capítol General, va explicar don Ángel, és únic, i es divideix en tres nuclis: Nucli 1: Animació i cura de la veritable vida de cada salesià. Nucli 2: Junts Salesians, Família Salesiana i Laics ‘Amb’ i ‘Per a’ els Joves. Nucli 3: Una valenta verificació i replanificació del govern de la Congregació a tots els nivells.

Amb gran esperança i confiança, el Rector Major conclou la seva Carta demanant la benedicció de la Mare de Déu i confiant-li la preparació i celebració del CG29: “Que la nostra Mare Auxiliadora, Mare de l’Església, ens acompanyi com va acompanyar a Don Bosco durant tota la seva vida, fins al moment en què es va adonar que ‘Ella ho havia fet tot’”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…