«Apassionats per Jesucrist, dedicats als joves»

2 abril 2024

Per Salesians Comunicació

l

Els Salesians es troben a Benicàssim i Salamanca durant la primera setmana d’abril per a celebrar els seus Capítols Inspectorials. Més de 200 participants, repartits en ambdues seus, aprofundiran en el projecte conjunt pels propers anys.

Els Salesians d’Espanya celebraran els seus respectius Capítols Inspectorials durant la primera setmana d’abril de 2024 per aportar reflexions al voltant del tema proposat per a tota la Congregació. Aquesta trobada, que permet recollir les propostes pel Capítol General que es farà a Torí-Valdocco a partir del febrer de 2025, on es tractarà la missió i el servei dels Fills de Don Bosco, sota el lema “Apassionats per Jesucrist, Dedicats als Joves – Per una vida fidel i profètica de la nostra vocació salesiana”.

Des de de la Inspectoria Maria Auxiliadora (SMX), que agrupa a les presències d’Andalusia, Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Canàries, Extremadura, Illes Balears i Regió de Múrcia, es reuneixen a Benicàssim amb més de 120 participants del 1 al 5 d’abril de 2024, mentre que en la Inspectoria de Santiago el Mayor, que està formada per les cases salesianes ubicades a les Comunitats Autònomes d’Astúries, Cantàbria, Castella La Manxa, Castella i Lleó, Galícia, La Rioja, Madrid, Navarra i País Basc, treballaran del 1 al 3 des de Salamanca.

Els temes que s’hi tracten han d’establir tot el que fa referència al bon funcionament de la inspectoria amb nuclis que giren a l’entorn de quatre eixos: ‘l’animació i la cura de la vida veritable de cada salesià’; ‘junts, salesians, família salesiana i laics; «amb» i «per als joves»’; i els temes referits al procés de reestructuració inspectorial o la verificació i un re-disseny del govern de la Congregació a tots els nivells. “Aquesta trobada permet, als qui formen les Inspectories, reflexionar i tractar qüestions relacionades amb la vida i la missió salesiana, tenint en compte els reptes i les oportunitats específiques”, comparteix Fernando Miranda, provincial de SMX, sobre el sentit d’aquests dies.

En aquesta assemblea no només hi participen salesians, també hi ha un grup de seglars que acompanyen aquesta reflexió. Són directius de col·legis, educadors de plataformes socials o de centres juvenils, representants de parròquies i membres de la Família Salesiana, entre altres. En aquesta segona part, juntament amb aquest grup, també es farà l’estudi i el treball dels documents capitulars, les conclusions a enviar al Regulador al Capítol General 29 i l’elecció dels salesians que hi participaran com a representants de les Inspectories, a més de la presentació de l’informe dels Provincials.

«Penso que s’obre davant nostre un temps de gràcia. Una oportunitat per a què, a la llum de l’Esperit i de la reflexió compartida, i gràcies a la participació serena i confiada de tots, aquest Capítol ens ajudi a créixer en fraternitat, en esperança y en corresponsabilitat», comparteix Fernando Miranda, amb una invitació a viure aquest esdeveniment amb una mirada de fe. «Així visqué Maria la seva resposta al projecte de Déu, i així aprenem d’ella a viure el que ens duu la vida».

Més informació en la web www.salesianos.info

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.