Bosco Global impulsa els horts agroecològics al Senegal

21 diciembre 2022

Bosco Global

l

Una opció de futur per a joves i dones en situació de vulnerabilitat a les poblacions de Tambacounda i Missirah.

El projecte, impulsat per Bosco Global i gestionat pels Salesians a Tambacounda, ha dotat d’equipament i formació agroecològica a joves i les seves famílies a les poblacions de Tambacounda i Missirah per millorar la producció dels seus horts per cultivar i garantir així la sobirania i la seguretat alimentària. És un projecte que compta amb el suport del Govern de les Canàries.

En una reunió d’avaluació del projecte, que finalitza el 15 de desembre, les persones participants explicaven orgulloses que gràcies al projecte han pogut:

  • Desenvolupar un programa de formació en cultiu biològic, amb un seguiment professional a l’aplicació dels coneixements adquirits.
  • Adequar els horts perquè siguin resilients i produeixin de manera ecològica i sostenible.
  • Explotar el terreny de cultiu en un hort cooperatiu en cultius biològics i experimentar amb horticultura biològica, formant joves que alhora facin de rèplica a altres joves. 

Virginia Martín, coordinadora del projecte de Bosco Global a les Canàries, es mostra entusiasmada perquè “la iniciativa ha impulsat un procés d’apoderament econòmic tant col·lectiu com individual a través de l’agroecologia, per a joves i dones en situació de vulnerabilitat”.

I afegeix que “a més a més s’ha realitzat des d’un enfocament de drets, posant en valor les capacitats de la joventut i plantejant mitjans de vida sostenibles que siguin una alternativa a la migració”.

Us deixem amb els protagonistes que ens ho expliquen en aquest vídeo.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»89541,89542,89543,89544,89545,89546″ _builder_version=»4.19.3″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...