Bosco Global impulsa la formació en energia solar al Sudan

18 julio 2022

Bosco Global

l

Des de l'ONGD de la Inspectoria Maria Auxiliadora s'ha impulsat l'especialització en implantació de plaques solars al centre professional Saint Joseph dels salesians a Khartoum, amb el suport de la Diputació d'Osca i la Fundació Magone.

En el marc del treball que realitza Bosco Global per orientar cada cop més els projectes de desenvolupament a la sostenibilitat ambiental, neix el projecte Energia solar per al Centre de Formació Professional St. Joseph, a Khartoum, que ha permès implementar una nova especialitat en aquesta energia renovable durant aquest curs acadèmic.

La capacitació, que s’emmarca dins els estudis d’electricitat, s’ha realitzat amb l’alumnat de 1r i 2n curs de formació professional, amb el suport econòmic de la Fundació Magone i la Diputació d’Osca, i ha permès dur a terme la instal·lació, per part dels mateixos estudiants, de plaques solars a 3 edificis del recinte escolar.

«Al Sudan podem tenir talls elèctrics diaris de 10 hores, de manera que l’energia solar és una alternativa fonamental a aquest problema, a més d’una aportació molt positiva al medi ambient. Actualment, les energies renovables estan en auge al país i creixent a un ritme ràpid», expliquen des del centre educatiu.

Coneixements adquirits

La formació, de 4 mesos, s’ha impartit durant el curs escolar 2021-2022, en què l’alumnat ha après el procés d’instal·lació, el funcionament i el bon ús, alhora que l’ha posat en pràctica instal·lant plaques solars a diversos edificis que componen el complex educatiu.

D’aquesta manera, s’ha aconseguit adaptar la formació de l’alumnat a la realitat i als reptes de la nostra societat, i poder oferir una educació de qualitat que serveixi per millorar l’ocupabilitat de la nostra joventut, i aconseguir una vida digna per a ells i elles i les seves famílies. A més, també hem estalviat en recursos utilitzant aquesta font natural, que aporta més qualitat de vida a totes les persones del complex educatiu», apunten des del centre salesià.

I conclouen que “els tallers de plaques solars han estat molt ben valorats per l’alumnat, cosa que ens anima a continuar treballant en la mateixa línia amb vista al futur”.

Context del centre salesià St. Joseph Khartoum

El centre de formació professional de Saint Joseph és un institut administrat pels Salesians a Khartoum, capital del Sudan. Ofereixen cursos reglats en 8 oficis: soldadura, mecànica, general, aire condicionat, electricitat, fusteria, mecànica d’automòbils, paleta i informàtica.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...