Bosco Global segueix compromesa amb l’emergència d’Ucraïna

27 enero 2023

Bosco Global

l

Amb la participació a l'ajuda d'emergència a les persones damnificades per la guerra a Ucraïna a través de dos nous projectes salesians a les ciutats d'Odessa i Lviv.

Les darreres notícies que ens arriben del conflicte a Ucraïna no són gaire esperançadores i, de moment, continua l’escalada bèl·lica en detriment d’una aposta pel diàleg que permeti la fi de la guerra en un període curt de temps.

En aquest context, des de Bosco Global, conjuntament amb la InspectorIa Salesiana MarIa Auxiliadora, segueix el compromís amb el suport a les persones víctimes de la guerra, i ara, sobretot durant els forts mesos d’hivern, oferint ajuda per millorar les seves condicions actuals de vida.

Bosco Global, de manera coordinada internacionalment amb la resta d’entitats salesianes, concreta el seu compromís en dos projectes nous:

– Suport financer al Lyceum Narnia d’Odessa per mantenir les activitats educatives durant la guerra (35.000 €): una escola salesiana d’infantil i primària, que el curs passat va aturar la seva activitat per la intensitat del conflicte en aquesta ciutat. Aquest setembre van poder reactivar l’escola bressol. En aquests moments hi ha 70 alumnes aprenent a l’escola i 40 en la modalitat en línia. El projecte es basa en donar suport a l’equipament d’alarmes, extintors, material esportiu, material per a les activitats diàries, refugi escolar, pantalles per a lliçons en línia i suport per A cobrir sous de docents.

– Ajuda humanitària per cobrir els costos de creació i manteniment del centre logístic a Lviv (15.598,49 €): per cobrir els costos d’obertura i manteniment d’un centre logístic dins de les instal·lacions salesianes a Lviv, com a resposta de preparació per a l’hivern de la Família Salesiana que cobreix totes les necessitats bàsiques i urgents de les persones que són recolzades per diverses comunitats salesianes que operen a Ucraïna. L’objectiu principal és crear un magatzem segur, proveït amb els articles bàsics que més es necessiten en cas d’una emergència durant el període hivernal, com ara mantes, sacs de dormir, llanternes, bateries, etc. Els salesians a diversos llocs d’Ucraïna (fins i tot a les parts on els atacs són molt intensos) detecten les necessitats de les persones, i demanen les sol·licituds per obtenir els productes necessaris.

Elena Marín, tècnica de cooperació internacional de Bosco Global, participa en representació de la Inspectoria i de l’ONGD a les reunions de coordinació internacionals dels salesians per a aquesta emergència, i explica que “el compromís de totes les entitats salesianes amb aquest conflicte és molt ferm, però afegeix que cal posar la mateixa energia en els “conflictes oblidats” i crònics a moltes parts del món on la repercussió mediàtica és molt menor o inexistent, però on les persones pateixen de la mateixa manera”.

Des de Bosco Global agraeixen a totes les persones que han col·laborat fins ara en aquesta emergència, i que permeten donar aquesta resposta.

CONEIX TOT EL SUPORT A L’EMERGÈNCIA D’UCRAÏNA FINS LA DATA 

REALITZA EL TEU DONATIU

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»91889,91890,91891,91892,91893″ _builder_version=»4.19.4″ _module_preset=»default» hover_enabled=»0″ global_colors_info=»{}» sticky_enabled=»0″][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lámpara de gas

La lámpara de gas

Una nueva luz Nací en la fábrica “Gas e luce Torino”. Tanto yo, como cientos de hermanas mías, llevábamos impreso el sello del progreso. La intensa y brillante luz que brotaba de nuestras cabezas mejoraba el alumbrado de los hogares de la ciudad. Protegieron mi...