Campano es posa a punt per a ‘l’Estiu Salesià’

16 abril 2024

Por Salesianos Comunicación | Fundación Don Bosco

l

Joves del Programa d’Emancipació Juvenil Buzzetti de la Fundació Don Bosco Salesians Social avancen en la tasca de restaurar i d’acondiciar els espais.

Campano és un espai únic. Al llarg dels seus 150 anys d’història, s’ha anat versificant per a potenciar l’educació formal i en el lleure des de l’aprofitament de l’entorn privilegiat on es troba. El llegat de la família Bertemati Misa, iniciat en 1883, és avui, amb més de 40 hectàrees, un entorn on donar una resposta actualitzada des del conjunt de la pròpia presència salesiana.
Un entorn entre pinedes i eucaliptus per a créixer, formar-se, descansar, fruir i aprendre gràcies a la seva diversificació i a la rehabilitació de diferents llocs.
En aquest procés de millora contínua, el passat mes de desembre es va començar una nova aventura en la que, un cop més, la Congregació Salesiana va elegir un grup de joves del Programa d’Emancipació Juvenil Buzzetti de la Fundació Don Bosco Salesians Social, ‘Los Primeros’, per a donar-los una merescuda oportunitat esperada per tots ells. Aquest grup de joves assumí, de la mà del seu capatàs Willy, la tasca de restaurar i condicionar els espais de Campano de cara al imminent #VeranoSalesiano.

“Tant de bo que siguin naixent fruits d’aquest preciosa iniciativa. Tant de bo que aquest estiu puguem tornar a fruir d’aquest racó salesià gràcies al treball dels nois i a la dèria dels Salesians”, compartien des de la pròpia entitat.

Gràcies a aquest treball centenars de nens, adolescents i joves fruiran d’aquesta seu dintre del calendari d’activitats previstes per als mesos d’estiu. Cal destacar que els Salesians a Espanya organitzen campaments, colònies, cursos formatius durant el període estival.

Actualment, la Casa Campano compta també amb una Escola Llar per a joves estudiants d’ESO i un programa de qualificació professional, un centre educatiu amb Ensenyament Secundari Obligatori, un aula de recolzament a la integració i educació professional de grau mitjà amb quatre especialitats (Mecànica, Electricitat, Comerç i Instal·lacions de Climatització). Més de 300 alumnes cursen els seus estudis en aquest centre. A més, de disposar d’espais d’acollida per a grups i associacions.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…