Celebrada la 40ª assemblea d’Associacions de Maria Auxiliadora de Gran Canària

18 abril 2024

Per Comunicació ADMA

l

Amb la presència de les sis associacions de l'illa.

El dissabte 13 d’abril va tenir lloc la celebració de la 40ª assemblea d’Associacions de Maria Auxiliadora (ADMA) a Gran Canària.

La trobada va permetre la reunió de les sis associacions presents a l’illa en un clima de fraternitat i alegria. “La devoció a la Verge de Don Bosco és molt present en nosaltres i treballem perquè Maria Auxiliadora sigui la nostra guia i ens ajudi a transmetre la seva devoció a les famílies i persones amb què ens relacionem”, compartien sobre el sentit de la trobada.

Cal destacar que aquesta cita és el fòrum on les diferents ADMA, com “Associació eclesial pública de fidels”, es troben anualment. L’ADMA va ser fundada per Don Bosco el 18 d’abril de 1869. La seva pertinença a la Família Salesiana es va rubricar el 5 de juliol de 1989.

Don Bosco atribuïa l’origen de l’Associació a “insistents peticions”, provinents “de totes les parts i de persones de tota edat i de tota condició” durant i després de la construcció i consagració de la basílica de Maria Auxiliadora a Valdocco (Turín). Pensava en associats “que units en el mateix esperit de pregària i de pietat obsequiaren la gran Mare del Salvador invocada amb el bonic títol d’Auxili dels Cristians”.

La finalitat d’aquesta associació és, doncs, la vivència i la promoció de la devoció a Maria Auxiliadora juntament amb el foment de les vocacions i la solidaritat amb les missions, tot això dut a terme des d’una vida cristiana coherent, amb una religiositat senzilla i popular. La major part de les associacions locals estan inserides en parròquies salesianes i santuaris, i per això treballen en les seves activitats, com ara Càritas, marginació, malalts i obres socials en general.

L’ADMA, l’associació “primària” de la qual és a Valdocco, s’organitza a Espanya en cada inspectoria i és àmpliament present de llarg a llarg del territori. Actualment compta amb 80 000 associats a tot el món.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…