Celebrades les VI Jornades d’educació i divulgació científica «EduCIENCIA»

11 abril 2024

Salesians Comunicació

l

Alcalá de Guadaíra es converteix un any més en l'epicentre educatiu per a fomentar l'interès per la ciència entre els joves.

Durant els dies 9 i 10 d’abril en el Teatre Gutiérrez de Alba de la localitat d’Alcalá de Guadaíra va tenir lloc les VI Jornades d’educació i divulgació científica «EduCIENCIA», un esdeveniment que té com a objectiu fomentar l’interès per la ciència entre els joves.

En aquesta edició l’organització salesiana va comptar amb la inauguració oficial amb l’assistència del delegat d’Educació, Pablo Chain, i amb el director del Col·legi Salesià, Mateo Barrera, i la participació de dos ponents de reconegut prestigi en l’àmbit de la divulgació científica, com ara José Luis Oltra Calatayud, físic Teòric i Divulgador, i Patricia Senent Martínez, Bioquímica, Professora i Divulgadora,.

”Gaudim molt amb Patricia Senent, que va venir des d’Alacant per a explicar-nos la incertesa que hi ha al voltant del transhumanisme. Opinions a favor i en contra de la incorporació, literal, de les noves tecnologies a l’ésser humà”, explicaven emocionats els alumnes després de les participació . “José Luis Oltra ens va recordar per a què ha servit i serveix la Ciència. Un repàs d’alguns grans descobriments científics que han fet avançar en el coneixement del món que ens envolta”, afegien.

A més de les ponències, les Jornades «EduCIENCIA» van oferir dos espais complementaris:

  • Espai «Joves divulgadors»: on tres alumnes dels centres educatius participants van exposar, en format de microxerrades, algunes de les últimes novetats del panorama científic internacional amb “temes molt diversos com els forats negres, l’ADN, els nudibranquis, la bioimpressió o la cura de la pell. Tots ells molt ben preparats i exposats”.
  • Lliurament de premis del VI Concurs de portada de còmic «La ciència en portada», en el qual es van exposar els millors treballs i es van donar a conèixer als guanyadors.

Cal destacar que en aquesta sisena edició es va comptar amb la participació de més de 300 alumnes de quatre centres educatius de la ciutat, Albero, Cristóbal de Monroy, Leonor de Guzmán i Salesians.

Finalment, abans del tancament oficial de les Jornades, es van lliurar els premis del VI Concurs de portada de còmic científic. “Confiem que les VI Jornades «EduCIENCIA» hagin estat una experiència enriquidora per a tots. Enhorabona a tots i ens veiem en les VII Jornades”, compartien des de l’organització.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…