Celebrat el cap de setmana formatiu del MJS a Catalunya

19 marzo 2024

Comunicación MJS

l

Durant els dies 16 i 17 de març es va celebrar el ‘Cap de Setmana Formatiu’ del Moviment Juvenil Salesià (MJS) de la zona de Catalunya, organitzat des dels serveis tècnics de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya.
La trobada la van acollir els Salesians de Terrassa i el Cejota’st, el centre juvenil local, que van exercir d’amfitrions. Animadors del Itinerari d’Educació en la Fe (IEF), de Centres Juvenils, Grups de Teatre, ONGD Bosco Global i parròquies van puden fruir d’un cap de setmana per a formar-se en diferents temes relacionats amb el dia a dia en les nostres presències.
El dissabte pel matí es va dedicar a la formació del MJS en la que van poder aprofundir en els set trets de l’Espiritualitat Juvenil Salesiana. El dissabte per la tarda va començar el primer bloc de formació en el que cada participant va elegir en què volia formar-se. Després del sopar fou el moment de la vetllada i les bones nits.

El diumenge es va fer el segon bloc de formació i per últim l’eucaristia.

“En definitiva, un cap de setmana per aprendre i poder arribar a les nostres cases amb recursos per aplicar”, concloïen.

SOBRE EL MJS

Oficialment va néixer el 1988, centenari de la mort de Sant Joan Bosco. Els seus orígens es troben en el “Movimento dei Oratori Giovanile Salesiano” (MOGS),quan a Itàlia, en la dècada de 1970, els joves dels oratoris salesians van promoure les primeres trobades per a compartir l’experiència de viure el carisma salesià. Com la participació en aquestes trobades comença a incloure no només joves dels oratoris sinó també dels diversos ambients dels salesians, el nom es canvia a MJS (Moviment Juvenil Salesià, o MJS). En les dècades següents el moviment creixé i es feu present en les diverses obres salesianes repartides pel món.

El MJS, com a moviment educatiu ofert a tots els joves per a convertir-los en subjectes i protagonistes de llur creixement humà i cristià, amb impuls missioner, capacitat de participació activa en l’entorn i d’inserció i recolzament a l’Església local, proposa una espiritualitat fonamentada en cinc nuclis:

  • Espiritualitat quotidiana, un lloc on els joves reconeixen la presència de Déu i experimenten la seva pròpia realització personal.
  • Espiritualitat d’alegria i optimisme en la vida quotidiana, sense renunciar al compromís i la responsabilitat.
  • Espiritualitat de l’amistat amb el Senyor Jesús, de la que neixen els motius d’esperança en la vida.
  • Espiritualitat de comunió eclesial, àmbit natural de creixement en la fe, a través dels sagraments i la devoció mariana.
  • Espiritualitat de servei responsable, a través de la col·laboració activa amb els més desafavorits.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...