Convocada la consulta per al nomenament del nou inspector de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora

15 diciembre 2022

Salesians Comunicació

l

El Rector Major, don Ángel Fernández, va dirigir una comunicació a tots els germans de SMX en què, atenent a l'article 162 de les Constitucions Salesianes, convidava al discerniment i convocava diferents trobades acompanyades pel Conseller Regional, don Juan Carlos Pérez Godoy.

Don Ángel Fernández Artime, Rector Major dels Salesians, va convocar en una comunicació adreçada a tots els germans de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora (SMX) el 6 de desembre passat a la consulta prevista per l’article 162 de les Constitucions Salesianes per al nomenament del nou inspector.

“El motiu pel qual us escric és el de comunicar-vos que, després de diversos diàlegs que l’últim any he mantingut amb l’Inspector don Ángel Asurmendi, havent-se celebrat el Capítol Inspectorial amb una bona feina i amb mirada plena de realisme i esperança, i conscient també que cal fer la consulta per formar el Consell Inspectorial en finalitzar els temps que estableixen les nostres Constitucions, he acceptat la sol·licitud de l’inspector d’acabar el servei anticipadament, ja que considero importants i raonables els motius que em presentava”, explicava el Rector Major en aquest missatge en què desitjava manifestar el profund agraïment pel servei prestat amb generositat i entrega pel salesià navarrès des que hagués de reemplaçar anticipadament a don Cristóbal López després del seu nomenament com a bisbe de Rabat.

Les consultes començaran el 18 de desembre, amb una primera trobada del Conseller Regional, don Juan Carlos Pérez Godoy, amb el Consell de SMX, per dur a terme diferents assemblees a diversos llocs del territori inspectorial, començant a la tarda del diumenge 18 a Sevilla i continuant els dies 19, 20 i 21, a Antequera, El Campello i Barcelona, respectivament. Totes les trobades començaran a les 17:00 i comptaran amb la motivació del mateix Regional. “Ell acompanyarà la Inspectoria a les diverses trobades d’inici del discerniment. Al final de les consultes, com determinen les nostres Constitucions i Reglaments, el Rector Major amb el consentiment del Consell General nomenarà el nou inspector a les sessions de gener de 2023”, compartia el desè successor de Don Bosco en un missatge en què destacava la importància de les diverses assembleas inspectorials i comunitàries en què discernir davant el Senyor sobre les persones que tenen les qualitats per exercir el ministeri de Superior de SMX.

D’altra banda, Ángel Asurmendi, en una carta adreçada a tots els germans, exposava les raons que el portaven a meditar aquesta petició per “aprofitar el temps oportú” per a l’organització pràctica de la Inspectoria, a més de donar la visió personal sobre el moment vital i institucional. «Al meu entendre seria aconsellable compassar el canvi d’inspector amb el dels consellers de manera que el nou inspector pugui tenir part en la designació, juntament amb el Consell General, dels que han de constituir el seu equip d’animació i govern», compartia definint algunes de les claus que justifiquen aquesta decisió.

Al mes d’abril es va celebrar el Capítol Inspectorial i es van definir les noves línies del Projecte Orgànic Inspectorial i, a partir d’aquí, el Projecte Educativo Pastoral Salesià Inspectorial que acabem d’aprovar. És doncs l’inici d’una cosa nova, en continuïtat amb el que treballàvem. D’altra banda, hem tingut una bona visita extraordinària i una àmplia carta del Rector Major –que agraïm- a l’Inspector i als germans de la inspectoria, amb indicacions clares per tirar endavant la missió”, explicava sobre les recomanacions que s’han començat a posar en marxa després de l’estudi inicial. “Em fa la impressió que estem davant d’un ‘canvi de cicle’ a la Inspectoria”, concloïa valorant el treball realitzat en els diferents ambients des del seu nomenament el 28 de març de 2018, a més de posar l’accent en la importància de ‘la unitat i la comunió’ com a institució.

Dades biogràfiques

Ángel Asurmendi, de 70 anys, va néixer al poble navarrès de Mendavia; després del noviciat, va realitzar la seva Primera Professió religiosa com a salesià el 1971, a Godelleta, València; la seva Professió perpètua va ser el 1980 i, després dels seus estudis eclesiàstics a Martí Codolar, Barcelona, va rebre l’ordenació sacerdotal el 1983, a la casa salesiana de Rocafort, Barcelona. Llicenciat en Pedagogia Social i Ciències Eclesiàstiques, va ser director de Sant Vicenç dels Horts, Barcelona Can Prats i Sarrià.

Entre les seves responsabilitats a l’antiga Inspectoria de Barcelona figuren les de Coordinador de Pastoral i Escoles, conseller Inspectorial, encarregat de Formació, Vicari i Inspector, càrrec que va exercir des del 2008 al 2014. Un cop creada la nova Inspectoria Maria Auxiliadora, es va traslladar a Sevilla per exercir les funcions de Vicari, tasca que va continuar realitzant fins a assumir oficialment el càrrec d’Inspector, el 5 de maig de 2018, durant la festa inspectorial que es va celebrar a la casa salesiana d’Horta, Barcelona, i va presidir el Vicari del Rector Major, don Francesco Cereda.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.