«Cunas que salvan vidas» de Salesians Pamplona – Premi ApS Cooperació al desenvolupament rep el reconeixement de l’edició VIII Premis Aprenentatge-Servei

9 noviembre 2022

Comunicació Edebé

l

Els premis es lliuraran a la ciutat de Sevilla el 16 de desembre en el marc de la XV trobada estatal de la Xarxa, que reunirà més de 500 professionals que busquen promoure aquesta metodologia de treball que serveix tant a centres educatius com a entitats socials.

La Red Espanyola d’Aprenentatge-Servei, el Ministeri d’Educació i Formació Professional, i l’Ajuntament de Sevilla, i amb la col·laboració de la Fundació Edebé, van anunciar durant la jornada del 8 de novembre els 21 projectes guanyadorss de la VIII edició dels Premis Aprenentatge-Servei.

Els premis es lliuraran a la ciutat de Sevilla el 16 de desembre en el marc del XV trobada estatal de la Xarxa, que reunirà més de 500 professionals que busquen promoure aquesta metodologia de treball que serveix tant a centres educatius com a entitats socials.

En aquesta edició s’han presentat 359 projectes en què han participat 121.429 alumnes de més de 600 centres educatius i entitats socials procedents de totes les comunitats autònomes.

En aquesta edició el jurat d’experts ha guardonat 21 projectes d’Educació Infantil-Primària, Secundària-Batxillerat i Formació Professional, així com entitats socials que desenvolupen aquesta pràctica. El projecte

Cunas que salvan vidas s’iniciava l’any 2021 amb una col·laboració entre Salesians Pamplona, Medicina abierta al Mundo i Ayuda Contenedores, i el 2022 s’amplia a 7 centres més. Aquest projecte salesià ha estat un dels guardonats en aquesta edició.

Els temes empresos són múltiples des d’hàbits saludables, solidaritat i drets humans, inclusió, medi ambient, treball cooperatiu, igualtat de gènere, inclusió de la discapacitat, immigració o animació a la lectura.

A més, la jornada comptarà amb la participació de la mestra i pedagoga basca Neil Zaitegi que pronunciarà la conferència “Aprenentatge-Servei: responsabilitat social i ciutadania”. L’acte permetrà donar la veu dels mateixos alumnes participants als projectes premiats, que comptaran les seves experiències de primera mà.

Els premis compten amb el suport de DKV Seguros, Fundació La Caixa, CENEAM (Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic), OEI (Organització d’Estats Iberoamericans), Fundació Ana Bella, Mullor S.A., Educo, Torresco, Plena Inclusión, Esemtia, Fundació Princesa de Girona, Esade, Arci Nature, ACES-Andalucía, Edebé, REDAPS i Ajuntament de Sevilla.

L’Aps ha crescut exponencialment en els darrers anys a Espanya com un element de transformació social i educativa. S‟han demostrat els múltiples beneficis d‟aquesta metodologia: millora els resultats escolars; reforça la motivació de l’alumnat; educa per a la vida i els problemes de la societat; obre el centre escolar a l’exterior; i desenvolupa l’actitud de servei als altres, contribuint que els estudiants es converteixin en ciutadans solidaris i compromesos amb el seu entorn.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.