Curs de renovació per a salesians grans

31 mayo 2023

Mateo del Blanco

l

De l'1 al 20 de maig es va celebrar a la casa salesiana de El Campello, Alacant, un curs de renovació per a salesians grans. Hi van assistir 10 salesians de les inspectories d'Espanya, 2 de Xile i 1 de Portugal.

És un curs que pretén ajudar els germans salesians més grans de 70 anys a donar qualitat a aquesta etapa de la seva vida des de la psicologia, l’espiritualitat i la salesianitat i de compartir la pròpia vivència d’aquesta edat.

Les dues primeres setmanes, es van tractar temes com “Donar vida als anys” impartit pel salesià Mateo Del Blanco, un abordatge de l’envelliment des de la psicologia i les ciències humanes; “Salut i pas de la vida” per Xabier Azcoitia de l’equip d’Humanitzar dels Camilos; “Una espiritualitat que satisfà la vida” per Ángeles Lozano, també de l’equip d’Humanitzar i dos models d’envelliment per als salesians, Sant Francesc de Sales i Don Bosco, sobretot els darrers anys de la seva vida, impartit pel salesià Eugenio Alburquerque. També van tenir l’oportunitat de visitar les cases d’Alacant i d’Elx on van ser magníficament acollits per les comunitats respectives.

Experiència vivencial

La tercera setmana va ser vivencial, recorrent llocs assenyalats per la presència de Don Bosco a Barcelona: Martí Codolar, on van residir i van visitar un petit però molt ben preparat museu sobre Don Bosco record de la seva visita a Barcelona, amb la cèlebre foto que és a totes les nostres cases; van visitar, a Can Prats, l’habitació on va residir don Bosco el mes que va ser a Barcelona, avui convertit en capella, i en què van celebrar una molt sentida Eucaristia, i el Tibidabo i la seva relació amb Don Bosco explicat pel director de la comunitat. Allí van menjar amb la comunitat.

El plat fort d’aquesta experiència va ser lògicament Torí. Van visitar els llocs de la infància, l’adolescència i maduresa de Don Bosco, Ibecchi, Castelnuovo i Chieri, explicats i dirigits pel salesià Josean Hernández. A Torí, la basílica de Maria Auxiliadora, la capella Pinardi, el museu, l’església de Sant Francesc d’Assís, a la sagristia de la qual va començar Don Bosco la seva missió, i dues obres de dos personatges relacionats amb Don Bosco, San José Cottolengo i la marquesa Barolo. Van tenir la sort de poder saludar el Rector Major i la Mare General de les Salesianes.

Aquest curs en les dues modalitats, magisterial i experiencial, ha estat altament valorat per tots els participants que agraeixen a la Comunitat de la casa de El Campello la seva gran acollida, atencions i hospitalitat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...