‘De Ramos a Pasquas’ podcast salesià per a la Setmana Santa

2 abril 2024

Salesians Comunicació

l

Proposa viure els dies centrals del cristianisme descobrint l’actualitat de la Paraula de Déu

Arriben els dies centrals del cristianisme: la Passió, Mort i Resurrecció del Senyor. En aquesta sèrie d’àudios, es pot escoltar una reflexió per a cada dia de la Setmana Santa, presa del llibre ‘Evangelio al día 2022’, de l’Editorial CCS. Un recurs que pretén ajudar les persones de la Família Salesiana en el seu desig de viure cristianament. Aquests pódcast diaris pretenen apropar la Paraula de Déu, en els dies més importants pels cristians per a facilitar-ne l’acollida diàriament en el nostre cor, com una llavor que germina en cada persona, purifica les entranyes i produeix fruits de vida i d’amor.

Aquest llibre ‘Evangelio al día’ ha estat creat per l’equip de pastoral juvenil dels Salesians d’Espanya coordinat pel salesià Jordi Latorre basant-se en els textos bíblics de la versió litúrgica de 1970. «L’evangeli malgrat que ens sembli un text antic, sempre està al dia i ens posa al dia del xiuxiueig de D éu en el nostre món i en la nostra existència. Déu no cessa de parlar-nos. És tasca dels qui llegim els relats bíblics descobrir la «perenne actualitat» de la Paraula de  Déu. Des de la Pastoral Juvenil Salesiana ens dirigim als joves i  a les classes populars. L’Evangeli ens guia a «interpretar a la llum de les Escriptures els esdeveniments» explica el coordinador.

ALTRES RECURSOS

Des de la Delegació de Pastoral Juvenil de Salesians Santiago el Mayor s’ha publicat “Comunidades en Oración” per acompanyar en el Tríduum Pasqual i les dues primeres setmanes del Temps de Pasqua. És una proposta preparada per un equip de redacció format per salesians i laics de les Cases de Salesians Santiago el Mayor, que busca seguir cuidant la vida espiritual de les Comunitats Educatives-Pastorals.

“Està dirigit als joves, educadors, animadors, professors i membres de la Família Salesiana de tots els ambients pastorals, il·luminant cada setmana des de l’Evangeli dominical, per ajudar a redescobrir la presència de Déu en la nostra vida quotidiana”, explica Xabier Camino, delegat de Pastoral Juvenil de Salesians Santiago el Mayor.

 

“HUELLAS DE CUARESMA”

El salesià José J. Gómez Palacios, autor de nombrosos llibres sobre litúrgia i pedagogia ofereix per aquest temps “Huellas de Cuaresma”, un llibre amb diversos recursos didàctics i litúrgics per a viure la quaresma de mode salesià. El text, pensat per a ser utilitzat en catequesis, classes de religió, grups, col·legis, parròquies i centres juvenils, ofereix set elements per a cada dia que són: un evangeli diari, uns ‘Ecos de la Paraula’ a mode d’un breu comentari adaptat, una oració o pregària diària i un signe diari per a fer i reflexionar sobre la quaresma.

Entre els apartats més originals s’hi troba una entrevista diària a un personatge del temps de Jesús, relacionat amb l’evangeli del dia (una teixidora, un vinyater, un comerciant, un home ric, una viuda). I també destaca un apartat dedicat als més petits. Relats de menors que sofreixen la conculcació dels seus drets més elementals. Dimensió social i solidària.

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.