“Déu t’estima. A l’Església hi ha espai per a tothom”

4 agosto 2023

Salesians Comunicació

l

Mig milió de joves acudeixen a la crida del Papa al Turó de la Trobada, a la cerimònia de benvinguda de la JMJ Lisboa 2023.

Un cop més s’ha posat de manifest la complicitat del papa Francesc amb els joves. El Pontífex, de 86 anys i moltes vegades en cadira de rodes, va connectar amb el mig milió de joves que l’esperaven al parc Eduard VII de Lisboa, rebatejat com el Turó de la Trobada. Era la cerimònia de benvinguda de la JMJ, que arrencava a les 17.45 hora local, el primer moment oficial de trobada entre els joves i el Papa. I la complicitat es va manifestar en el somriure constant del Papa, i en les ganes dels joves de saludar-lo.

El papamòbil va passar per les diferents zones del parc perquè els joves, que hores abans ja omplien aquest espai, poguessin saludar-lo. Els joves van acompanyar el Papa durant un trajecte que va durar més de mitja hora. Les banderes de totes les nacions onejaven amb entusiasme i el Papa corresponia a tots els gestos. Entre el mig milió de joves, els 9.000 centres de salesians i salesianes de tot el món, 2.300 dels quals procedien d’Espanya.

L’acte va començar amb un missatge de benvinguda del Cardenal-Patriarca de Lisboa que va subratllar la necessitat de rejovenir l’Església amb la presència i la paraula del Papa, especialment en un món que necessita desesperadament que resplendeixi la bellesa de l’Evangeli.

Acompanyats per la música, un grup de joves va col·locar a l’escenari els símbols de les JMJ, la Creu pelegrina i la icona de Maria Salus Populi Romani. I d’una manera molt original, uns joves van llegir cartes adreçades al Sant Pare en què anaven embastint la realitat juvenil marcada per dificultats en alguns països, desil·lusió, ganes de viure l’evangeli, fracassos personals….

“Tu importes a Jesús”

Després de la lectura de l´Evangeli, les paraules del Papa van voler ser una resposta a aquestes inquietuds manifestades pels joves. En un discurs en gran part improvisat, Francesc va repetir, va subratllar, i va fer repetir als joves dues idees: Déu t’estima com ets i així et crida, i a l’Església hi ha lloc per a tothom.

En el seu discurs, el Papa Francesc va començar agraint a tothom la seva presència, en resposta a la crida de Jesús. Una crida que es fa pel nom. L’expressió «crida pel seu nom» va ressonar diverses vegades en un discurs marcat per diverses referències al món digital, però també als missatges enviats pels joves al Papa. A les inquietuds dels joves que senten que no hi ha lloc per a ells a les parròquies i a l’Església, el Papa va respondre que a l’Església hi ha lloc per a tothom, i va convidar els pelegrins a repetir-ho diverses vegades.

El Papa també va convidar els joves a mantenir una actitud qüestionadora davant la vida, «perquè qui pregunta roman inquiet i la inquietud és el millor remei contra l’acostumament». Per concloure el seu missatge, el Papa Francesc va subratllar la bellesa de ser estimats i de recordar-ho als altres. També va demanar que sempre fem les nostres preguntes a Jesús i connectem amb ell.

La Cerimònia d’Acollida de la JMJ va reunir mig milió de persones i va comptar amb les actuacions de la fadista Mariza, Héber Marques, l’alentejà Buba Espinho amb el Ranxo de Cantadors da Aldeia Nova de São Bento, i el cantant Salvador Seixas.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.