Dones amb oportunitats a Costa d’Ivori

22 febrero 2024

Bosco Global

l

Bosco Global impulsa amb el suport del Cabildo de Tenerife, un projecte que ofereix formació professional de qualitat per a més de 200 dones joves del barri de Koumassi, a Abidjan, la capital del país, amb possibilitats d'inserció al mercat laboral.

Al barri perifèric i humil de Koumassi, a Abidjan, la capital de Costa d’Ivori, un grup de 236 dones joves han iniciat el seu procés formatiu professional al Centre Marie Dominique de les Salesianes, cosa que els obre una porta a un futur millor .

«A través d’aquesta capacitació de qualitat en estètica, perruqueria, costura, cuina i restauració, se’n procura l’accés al mercat laboral, i se’ls brinda l’oportunitat de generar ingressos propis, que els beneficien a elles i a les seves famílies i comunitats», explica Virginia Martín Lorenzo, tècnica de Bosco Global responsable del projecte

I afegeix que “s’establiran vincles amb empreses locals, que facilitaran la inserció laboral de les joves graduades, creant un pont entre la formació i l’ocupació”.

Entre alguns dels motius més destacats que justifiquen el projecte hi ha els següents:

  • Millorar l’accés de la dona al món laboral al barri de Koumassi.
  • Respondre les necessitats del barri i d’altres zones de l’entorn pel que fa als alts nivells d’analfabetisme.
  • Oferir alternatives d’educació i lleure per a les menors no escolaritzades.
  • Les famílies sol·liciten una educació de qualitat, però, en moltes ocasions, les famílies més humils no hi poden accedir.

Context de les Salesianes a Abidjan

Les Salesianes es van instal·lar a Koumassi l’octubre del 1993 per respondre a la crida de Monsenyor Akichi, per promoure el suport a una gran quantitat de noies joves en situació d’exclusió social.

El 1995 es va construir i inaugurar un complex socioeducatiu per a joves, que inclou un Centre de promoció de la dona i de formació professional i un Centre juvenil amb diferents activitats socioculturals i esportives.

En definitiva, el projecte “Garantir l’accés al mercat laboral a través de la formació professional per a les joves del centre Marie Dominique del barri de Koumassi. Abidjan (Costa d’Ivori)” vol donar resposta a les necessitats de les joves que busquen millorar les seves capacitats i condicions de vida i de les menors en general.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La sotana

La sotana

Nací en el taller de sastrería del maestro Andrea Fanelli de Chieri; sastre de las sotanas que visten los seminaristas por vez primera. Prontamente fui instruida en la alta dignidad a la que había sido llamada. En una habitación llena de bobinas de hilo negro,...