El Campobosco viatja a Itàlia

2 agosto 2022

l

L'1 d’agost fou el dia de viatge en autobús dels participants del Campobosco 2022 a la terra salesiana de Don Bosco i Maín. Un llarg trajecte de més de 14 hores de durada que els portà a I Becchi, lloc del naixement del sant torinès el 1815.

Eren a prop de les 21:30 hores del 1 d’agost de 2022 quan uns 780 joves del Moviment Juvenil Salesià (MJS) d’Espanya i Portugal van arribar al Colle Don Bosco a I Becchi, en el Piemont italià. L’alegria i els cants sobreeixiren en l’interior de cadascun dels 14 autobusos que conformen la comitiva salesiana. No n’hi havia per menys, han arribat al lloc salesià on va començar tot: allà on el 16 d’agost de 1815 naixia Joan Bosco Occhiena, qui arribaria a ser el “sant de la joventut”, en paraules de Sant Joan Pau II.

A QUI MATINA…

El dia va començar molt, molt de matí, a les 05:30 de la matinada. Amb més son que vergonya, els joves van carregar les seves maletes i motxilles en els maleters dels autobusos corresponents i s’hi pujaren per a emprendre un llarg viatge per carretera. A les 06:30 hores van partir de Barcelona cap a una ârea de servei de La Jonquera (Girona), on van esmorzar. Pel camí, uns dormien, altres parlaven entre ells, n’hi havia que escoltaven música en els seus cascos o repassaven alguna reflexió en els seus llibres d’anotacions. També n’hi havia que visualitzaven en les televisions dels autobusos les pel·lícules i documentals salesians preparats pel cas.

Al migdia, el dinar es va fer en una àrea de servei, tots junts, ja en territori francès, a prop de Marsella. En reprendre la marxa, la frontera amb Itàlia estava més a prop. La ruta dels autobusos, després de passar el límit entre França i Itàlia, va enfilar cap el nord, per a endinsar-se en la regió del Piemont i arribar, per fi, al Colle Don Bosco (I Becchi), on s’allotjaran en els dies de permanència en el país transalpí.

PER FI A I BECCHI

El so del repic de les campanes de l’església del Colle els donà la benvinguda. Molt contents per haver arribat, foren allotjats, soparen i van tenir una estona de temps lliure que molts van aprofitar per visitar la caseta de I Becchi, tenint així un primer contacte amb els orígens de Don Bosco, Mamà Margarita i la seva humil família.

Alguns dels joves, en baixar dels seus autobusos tant punt arribar, van comentar les seves sensacions. “El viatge s’ha fet una mica llarg, però cantant es va a tot arreu amb l’himne i la salve a Maria Auxiliadora”, deien. Altres cridaven i s’abrasaven dient “hem arribat!”.

Abans de concloure aquest dia tan llarg i extenuant, va haver-hi un moment de salutació en el pati del darrere del temple de Don Bosco per part de José Miguel Núñez, director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ) d’Espanya, i de Pablo Burgos (coordinador del Moviment Juvenil Salesià d’Espanya), un temps breu de reflexió i les ‘bones nits’ salesianes, amb paraules del salesià italià Gianni Rolandi, director del Colle Don Bosco, donant-los la benvinguda i desitjant-los una bona estada a Itàlia.

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilesssm
Jornada de “Peso por kilos” para iniciar la Campaña “Operación Quilo” en Ourense

Jornada de “Peso por kilos” para iniciar la Campaña “Operación Quilo” en Ourense

Bajo el lema “Abrimos Caminos, hacemos Navidad” vuelve la campaña tradicionalmente organizada por AMENCER y lo hace con la jornada de “Peso por kilos” en el que las personas invitadas donan a esta “Operación Quilo” tantos kilos de comida como sea su peso. Para el...

ActualidadEscuelassmx
82 proyectos de centros educativos se presentan a la 36 edición del Premio Nacional Don Bosco a la innovación y la investigación juvenil

82 proyectos de centros educativos se presentan a la 36 edición del Premio Nacional Don Bosco a la innovación y la investigación juvenil

La fase final tendrá lugar en Zaragoza en marzo de 2023 y contará con una selección entre los 116 jóvenes presentados, tutorizados por 43 docentes, que proceden de 9 comunidades autónomas y 29 centros educativos.