El missioner salesià César Fernández rep a títol pòstum una condecoració del Govern per la seva tasca

11 marzo 2022

Manuel Serrano

l

El president del Govern, Pedro Sánchez, va destacar la humilitat i el lliurament als altres del missioner salesià durant l'acte de lliurament de la Gran Creu del Reconeixement Civil a les Víctimes del Terrorisme.

El president del Govern, Pedro Sánchez, va entregar ahir a títol pòstum la Gran Creu del Reconeixement Civil a les Víctimes del Terrorisme a Antonio César Fernández, missioner salesià assassinat el 2019 a la frontera sud de Burkina Faso durant un atac gihadista.

La Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, a Madrid, va acollir l’acte, on també hi va ser present el Ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i al qual van acudir familiars del missioner i representants de Misiones Salesianas.

«Un home humil, com el recorden els seus quatre germans que avui ens acompanyen, que van fer de l’ajuda i de l’entrega als altres la seva forma de vida», va expressar Pedro Sánchez sobre César Fernández. “Quan va morir, havia complert 55 anys com a salesià i 46 com a sacerdot i havia deixat una profunda petjada en aquells que van tenir l’honor de conèixer-lo”, va afegir. Un dels germans del missioner, Juan Carlos Fernández, va llançar un petó cap al cel en el seu record quan va recollir la Gran Creu de mans del líder de l’Executiu.

«Les víctimes del terrorisme mereixen el major reconeixement per part d’una societat democràtica com la nostra», ja que «són un dels pilars ètics del nostre sistema democràtic, són símbol de la defensa de les nostres llibertats, de la nostra manera de conviure en democràcia , al nostre Estat de Dret, perquè representen, precisament, els valors que els terroristes pretenen destruir», va afirmar Pedro Sánchez. A l’acta, van ser reconeguts també David Beriain, Roberto Fraile, Alberto Chaves i Juan A. González.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La sotana

La sotana

Nací en el taller de sastrería del maestro Andrea Fanelli de Chieri; sastre de las sotanas que visten los seminaristas por vez primera. Prontamente fui instruida en la alta dignidad a la que había sido llamada. En una habitación llena de bobinas de hilo negro,...