El Premi Nacional Don Bosco atorga els premis als millors projectes d’Innovació Tecnològica

21 marzo 2024

Salesianos Zaragoza | Comunicació

l

Salesians Zaragoza acull la gala de la 37º edició que demostra el talent dels joves estudiants.

U

Un any més el Premi Nacional Don Bosco posa en valor el talent dels joves espanyols que demostren que dominen les àrees científiques i tecnològiques i que estan preparats pel futur que ve encapçalat per les eines de la Intel·ligència Artificial. En la gala celebrada el 21 de març a Salesians Zaragoza han destacat dos projectes implementats amb Intel·ligència Artificial que han sigut una eina matemàtica basada en IA per a expressar els gens i un sistema de conducció autònoma basat en IA.

Altres projectes premiats han sigut els pals d’alarma ‘Pigeon Express’ per a prevenir les amenaces en els municipis, les ulleres de realitat augmentada ‘Nebula Lite’, o l’aplicació per al monitoratge de la salut mental ‘Tu bienestar en tus manos’, entre altres.

Al llarg dels dos dies d’exposició els participants han exposat els seus 37 projectes, presentant-los i explicant-los a totes les persones que han passat a visitar els stands, entre ells el jurat format per professionals del sector i d’empreses.

El Premi Compromís s’ha atorgat a l’entitat La Caixa, pel seu suport al Premi Nacional Don Bosco des dels seus inicis. Jorge García, en representació de l’entitat, va dirigir unes paraules als presents.

La gala ha comptat amb la participació de nombroses personalitats del món de l’empresa, de l’educació i de la congregació salesiana. A més s’ha de destacar la cloenda de la gala per part del director general de planificació, centres i formació professional, Luis Mallada. També va intervenir en l’acte la presidenta de las Corts d’Aragó, Marta Fernández i el director del Premi Don Bosco, Juan Bosco Sancho. La ponència marc va córrer a càrrec de José Luis Latorre sobre el tema ‘Los ingredientes de las personas que van a triunfar en el siglo XXI’.

Per a Merche López, directora del col·legi salesià de Zaragoza, la celebració d’aquesta 37ª edició representa un motiu d’orgull per a la comunitat educativa. “Aquest certamen encarna els valors fonamentals d’innovació, creativitat i compromís que caracteritza a la nostra institució salesiana. Valorem enormement la participació d’aquests joves i dels seus projectes, que reflecteixen la seva dedicació, esforç i desitjos de contribuir a un món millor. Aquests treballs mostren un alt nivell d’excel·lència i originalitat, obrint un camí cap a un futur més prometedor i solidari.”

Els projectes guanyadors d’aquesta edició han sigut, en la categoria Àrea Tecnologies Industrials, el projecte ‘Pigeon Express’ creat per Daniel Valero, procedent de Zaragoza. En la categoria Tecnologies de la Informació, ‘Nebula Lite’, creat por Adrián Núñez de Zaragoza. En la categoria d’Investigació ‘Manteniendo el pH a raya’ de Paula Pijuano de Lleida.

Al llarg de les distintes edicions s’ha aconseguit involucrar un major nombre d’empreses i entitats que veuen en aquest certamen una pedrera de talents i de projectes interessants.

En la gala han participat multitud d’autoritats, entre elles la presidenta de les Corts d’Aragó, Marta Fernández; la consellera d’educació, Claudia Pérez; el director general de Formació Professional, Luis Mallada i la directora general de justícia, Esmeralda Pastor, entre altres autoritats.

Dades de la 37ª Edició del Premi Nacional Don Bosco

Aquest any hi participen centres educatius d’ensenyament públic, concertat i privat de nou Comunitats Autònomes: Andalusia, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, La Rioja, Murcia, Navarra i Aragó.

La tipologia dels projectes és molt variada i es reparteixen per número en les àrees següents. Un total de 16 projectes competiran en l’àrea industrial, que inclou mecatrònica, electrònica i robòtica. Onze projectes en l’àrea de comunicacions, amb telecomunicació, tecnologies Audiovisuals, TIC. L’àrea de ciències tindrà 6 projectes, on s’inclouen física, química, i matemàtiques. I 6 són els projectes que participaran en l’àrea de ciències de la salut i ciències socials i jurídiques, que avalua els projectes sobre medicina, psicologia i humanitats. 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...