Els Salesians Cooperadors de la Regió Ibèrica peregrinen a la terra de Sant Francesc de Sales

16 agosto 2022

Comunicació SSCC

l

La primera setmana d'agost va ser l'escollida per viure aquesta experiència de conèixer una mica més el sant que dóna nom a la Família Salesiana i incorporar algunes algunes de les seves virtuts.

Un grup de SSCC de la Regió Ibèrica, acompanyats de José Antonio Hernández (SDB) i Mari Carmen San Miguel (FMA), a més d’algun altre membre de la Família Salesiana (Dames Salesianes i Antics Salesians), ha recorregut de l’1 al 6 d’agost els llocs de Sant Francesc de Sales.

El viatge, en clau de pelegrinatge, els va portar a les arrels de l’estil salesià que representa el sant savoià. La dinàmica del dia permetia, en paral·lel a les visites als llocs més significatius del sant (Annecy, Chambery, Ginebra, Thonon…), anar repassant les diferents virtuts salesianes que Sant Francesc de Sales ha deixat en herència.

Entre altres, veure Crist com a font de l’esperit salesià; practicar la caritat pastoral; viure en unió amb Déu i amb amor a l’Església. Conéixer i repartir amabilitat i dolçor. Viure amb esperit de família, des d´un humanisme optimista, sempre actius incansables. Ser creatius i flexibles, amb amor i confiança en Maria. Sabent que la Santedat és una proposta per a tothom.

Van ser molt significatius, juntament amb els moments de pregària i celebració, els espais dedicats a compartir els ecos de la jornada, previs a les Bones Nits diàries. El 5 d’agost el grup acompanyava Mari Carmen San Miguel en la celebració del 150è aniversari de les FMA, amb gratitud cap a ella i cap a totes les Filles de Maria Auxiliadora.

A Thonon van tenir la sort de trobar-nos amb Anne Marie, la coordinadora del centre local de SSCC, que els va acompanyar durant part de la jornada.

“En definitiva, un pelegrinatge que ens ha permès conèixer una mica més Sant Francesc de Sales en el marc del 400 aniversari de la seva mort, en gran esperit de família amb germans de tota la Regió. Agraïm especialment a Benigne, Josean i a l’Oficina Tècnica l’exquisida preparació de tots i cadascun dels detalls”, afirmen els participants.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

También te puede interesar…

Socialssm
“Na Rúa” en Salesianos Lugo celebra su décimo aniversario siendo un referente educativo

“Na Rúa” en Salesianos Lugo celebra su décimo aniversario siendo un referente educativo

Isabel Ferreiro orientadora del CEIP Paradai de Lugo conocedora del programa e invitada al aniversario escribía una carta en el periódico “El Progreso” de Lugo: “La Fundación JuanSoñador hace una estupenda labor y eso se pudo visualizar en el 10º aniversario del...

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
Portugal acoge el foro Misionero Salesiano para profundizar en «El Primer Anuncio: Cómo comunicar a Cristo hoy»

Portugal acoge el foro Misionero Salesiano para profundizar en «El Primer Anuncio: Cómo comunicar a Cristo hoy»

Este encuentro también sirvió para la reunión de los Delegados Inspectoriales de Animación Misionera de la Región Mediterránea en Lisboa, “un encuentro para reflexionar y compartir la experiencia”.

smxSocial
Bosco Global presenta las experiencias de Voluntariado Internacional y campos de trabajo 2023

Bosco Global presenta las experiencias de Voluntariado Internacional y campos de trabajo 2023

Con el lema “Caminando con nuevas miradas”, la ONGD de la Inspectoría Salesiana María Auxiliadora abre las inscripciones para todas las personas interesadas en realizar estas experiencias el próximo verano en Tenerife , Ceuta y Jbeil (Líbano); y por otro, las experiencias de corta duración y larga duración en África o América Latina.

EscuelasFormación Profesionalssm
Los alumnos de audiovisuales de Salesianos Atocha participan en Understanding de Fluge

Los alumnos de audiovisuales de Salesianos Atocha participan en Understanding de Fluge

Acompañados por sus profesores, los alumnos del Grado Superior en Realización de Proyectos Audiovisuales y Espectáculos acudieron a este evento clave en el sector. Fluge Audiovisuales da cobertura a muchos de los grandes eventos que han protagonizado este año....

InfanciaSocialssm
La Federación Valdoco participa en la inauguración de la campaña Un juguete una ilusión

La Federación Valdoco participa en la inauguración de la campaña Un juguete una ilusión

El 29 de noviembre ha tenido lugar la presentación de la campaña Un juguete una ilusión 2023 de la mano de RTVE y la Fundación Crecer Jugando. Tras más de 23 años con esta campaña y 7.500.000 juguetes repartidos, buscan alcanzar la cifra de los 8.000.000. El año...