Els Salesians posen la mirada en l’acolliment i la integració amb la posada en marxa del Seminari sobre Migrants i Refugiats per a la Regió Mediterrània

21 julio 2023

Salesians Comunicació

l

Del 12 al 15 d'octubre la Casa Diocesana de Málaga acollirà una trobada que reflexionarà sobre la tasca salesiana en aquest camp amb el diàleg entre participants de Portugal, Espanya, Itàlia i Orient Mitjà.

Els Centres Nacionals de Pastoral Juvenil d’Itàlia i Espanya coordinen i promouen el Seminari Internacional que, del 12 al 15 d’octubre de 2023, aprofundirà sobre la tasca salesiana d’acollida i acompanyament de joves migrants i refugiats a la Regió Mediterrània (que abasta les presències salesianes de Portugal, Espanya, Itàlia i l’Orient Mitjà).

El seminari, que es desenvoluparà a la Casa Diocesana de Málaga, estarà dirigit principalment a salesians i seglars compromesos en la realització d’iniciatives encaminades a l’acolliment i la integració de les persones migrants i refugiades en els diversos entorns educativo-pastorals.

Amb aquesta trobada de treball pretenem fer un balanç de la realitat del servei salesià a la conca mediterrània al voltant dels fluxos migratoris i els processos d’acollida, protecció, promoció i integració a Europa de les persones que arriben al continent i a les províncies ultraperifèriques com les Illes Canàries. Així mateix, volem ressaltar els desafiaments que ens planteja la realitat actual i, per tant, assumir nous compromisos a favor de les persones que es desplacen a la recerca de condicions de vida més dignes”, comenten des de l’organització sobre una trobada que reunirà més d’un centenar de participants procedents de diferents països de l’àrea d’influència.

Centre Nacional Salesià de Pastoral (CNSPJ)

El CNSPJ és un òrgan creat per la Conferència Ibèrica que promou la reflexió i l’animació de la Pastoral Juvenil, servint de referència per a aquells que treballen en la missió de la congregació salesiana, en l’àmbit geogràfic de les inspectories d’Espanya, dins el context sociocultural i eclesial de la Unió Europea.

El CNSPJ es considera a si mateix com un servei qualificat de la delegació nacional salesiana de PJ, mitjançant respostes concretes a les necessitats i sol·licituds de les inspectories, fomentant la relació i reflexió amb els respectius animadors, i obert a la col·laboració amb altres institucions de PJ salesiana i eclesial a Europa.

En el desenvolupament de la seva missió el CNSPJ procura treballar com un equip que, presidit pel delegat nacional de PJ, fixa objectius per al seu funcionament, atén i acompanya, dins de les seves possibilitats i amb sentit de subsidiaritat, els ambients i dimensions de la PJ, fixa objectius a mitjà i llarg termini per a l’evangelització d’adolescents i joves, confecciona la tasca, formació permanent dels seus membres.

Actua dacord amb les prioritats fixades per al sexenni pel dicasteri, la delegació nacional de P.J. i la Conferència Ibèrica.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.