Fem realitat la Infància que somiem!

18 noviembre 2022

Salesians Comunicació

l

Les Plataformes Socials Salesianes llancen la campanya “Fem realitat la infància que somiem” per conscienciar sobre les problemàtiques actuals del col·lectiu.

Les Plataformes Socials Salesianes llancen la campanya “Fem realitat la infància que somiem” per conscienciar sobre les problemàtiques actuals del col·lectiu.

20 de novembre de 2022. Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Infància, la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes, a través del seu Projecte de Sensibilització “Déjame que te Cuente” proposa una campanya d’informació i conscienciació sobre la vulneració dels drets de la infància.

El risc de pobresa infantil a Espanya ha augmentat del 27,4% de 2020 al 28,9% de 2021, representant la xifra més alta dels darrers 5 anys. El 31,1% de la infància es troba en situació de pobresa i/o exclusió social i el 14,9% dels nens, nenes i adolescents en situació de pobresa severa.

Per a l’elaboració de la campanya, han estat analitzades les principals situacions quotidianes que vulneren els drets del col·lectiu, recollides pels equips educatius dels projectes d’infància i joventut de les Plataformes Socials Salesianes.

Des de les Plataformes Socials Salesianes es va acompanyar el 2021 8.214 nens, nenes i adolescents, a través de 169 projectes, 758 professionals i 505 persones voluntàries.

Com a resultat, s’han definit vulneracions clau dels drets de la infància recollits a la Convenció sobre els Drets del Nen com són la manca de protecció, aferrament i entorns segurs, la manca de llibertat d’opinió, l’absència d’habitatge digne o d’alimentació saludable, entre d’altres. A més a més, en el cas de nens, nenes i adolescents migrants, aquestes situacions s’agreugen pels obstacles burocràtics derivats de la Llei d’Estrangeria.

La campanya, que es posa en marxa sota el lema “Fem realitat la infància que somiem” té per objecte acostar la mirada a les problemàtiques concretes que en el dia a dia vulneren els drets de les nenes, nens i adolescents i proposa, a través de diversos missatges de sensibilització, una acció individual perquè cada persona, des del seu àmbit, sigui capaç de transformar aquestes realitats quotidianes de vulneració.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lámpara de gas

La lámpara de gas

Una nueva luz Nací en la fábrica “Gas e luce Torino”. Tanto yo, como cientos de hermanas mías, llevábamos impreso el sello del progreso. La intensa y brillante luz que brotaba de nuestras cabezas mejoraba el alumbrado de los hogares de la ciudad. Protegieron mi...