/* ADOBE SENSE */
Fernando Miranda Ustero, nou superior de la província salesiana Maria Auxiliadora

24 enero 2023

Salesians Comunicación

l

La Inspectoria Maria Auxiliadora, amb seu a Sevilla, és una de les dues províncies salesianes d’Espanya. El religiós succeeix en el càrrec a Ángel Asurmendi Martínez.

El Rector Major dels salesians, don Ángel Fernández Artime, ha comunicat el nomenament de Fernando Miranda Ustero com a nou Inspector de la Inspectoria Maria Auxiliadora després de fer pública la seva decisió mitjançant una carta compartida pel Conseller Regional, don Juan Carlos Pérez Godoy. L’anunci, després del discerniment del Consell General dut a terme durant la sessió celebrada aquest mes de gener, coincideix amb la festivitat de Sant Francesc de Sales, patró de la Congregació, i s’emmarca el dia 24 en què es recorda la Verge de Don Bosco.

Fernando Miranda, fins a la data vicari provincial, recull el testimoni d’Ángel Asurmendi al capdavant d’una de les dues inspectories d’Espanya, que agrupa les obres salesianes d’Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Catalunya, Comunitat Valenciana, Extremadura i Regió de Múrcia, i que compta amb la seu a Sevilla des de la unificació duta a terme al juny de 2014.

Ángel Asurmendi compartia la decisió del Rector Major amb unes paraules adreçades als germans en què «donava gràcies a Déu per moure el cor d’en Fernando perquè accepti aquest nou servei a la Inspectoria, i també a ell per haver-ho acceptat amb generositat». En el seu missatge confiava en que el nou Inspector serà acollit amb afecte, acceptació i generosa resposta d’ajuda i col·laboració per part de tots i posava en valor l’oportunitat de Fernando per acompanyar, com a part activa del procés iniciat, les noves línies del Projecte Orgànic Inspectorial i el Projecte Educativo-Pastoral Salesià Inspectorial aprovats recentment.

«L’exercici de les seves funcions com a Director, Delegat de Pastoral, Vicari i Delegat de Formació li han permès conèixer la Inspectoria i adquirir una gran experiència de vida salesiana que enriquirà amb abundància el nostre caminar vocacional per servir, amb mirada compromesa i carismàtica, i obrir els nostres cors a respostes audaces amb els joves i des dels joves i les seves famílies», afegia Asurmendi expressant l’agraïment i el suport amb la pregària i la plena col·laboració. «Que la nostra Mare, Maria Auxiliadora, i Don Bosco el guiïn, sostinguin i protegeixin», concloïa.

Dades biogràfiques

Fernando Miranda, natural de Zaragoza (28/07/1969) va ser alumne d’EGB a la presència salesiana de la capital aragonesa. Va realitzar el prenoviciat a Alacant (89-90) i el noviciat a Sanlúcar la Mayor (90-91). Posteriorment va realitzar el postnoviciat a València (91-93), el tirocini a Borriana (93-96) i la teologia a Madrid-Carabanchel (1996-2000).

Ordenat sacerdot va anar a Elx com a coordinador de Pastoral i director de l’Associació Juvenil Gentjove. Va estar dos anys a Madrid Atocha per realitzar els estudis de Teologia Pastoral a l’Institut de Pastoral, col·laborant els caps de setmana al Centre Juvenil Fiesta del Árbol de Albacete.

En la seva formació curricular reglada va fer els estudis de Magisteri Educació Primària; Llicenciat en Teologia Pastoral (Institut Superior de Pastoral, de Madrid); Formador d’animadors de temps lliure; formació per a l’acompanyament espiritual (Centre Nacional de Pastoral Juvenil i Taller de Personalització de la fe). A la darrera etapa va realitzar el curs de Formació per a la protecció de menors a l’Institut Teològic de Vida Religiosa.

Fou delegat de Pastoral de la inspectoria de València i director de l’Escola Don Bosco de Temps Lliure (València 2005-2014). Un cop es va realitzar la unió d’Inspectories d’Espanya va estar com a director a Salesians Borriana (2014-2017) i posteriorment a Salesians Zaragoza (2017-2018). Estant allà va ser nomenat membre del Consell Inspectorial desenvolupant les funcions de Vicari Inspectorial i Delegat de Formació (Sevilla, 2018-2023).

Aquesta tasca la continuarà realitzant fins a assumir oficialment el càrrec d’Inspector fins a finals de maig, amb un acte que tindrà lloc a la basílica de Maria Auxiliadora a Sevilla.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…