Ferran Adrià participa en la inauguració d’una cuina comunitària de la Fundació Don Bosco

2 abril 2024

Per Diari Córdoba

l

Aquesta nova instal·lació alimentarà a 30 famílies de Las Palmeras, que aprendran a elaborar menús saludables.

El Centre de Serveis Socials Comunitaris Poniente Norte La Foggara inaugura “per fi” en presència del reconegut xef Ferran Adrià, la seva cuina comunitària que alimentarà a 30 famílies del barri de Las Palmeras. La Fundació Don Bosco serà l’encarregada de gestionar aquesta instal·lació que donarà formació en cuina saludable i ajudarà a preparar menús setmanals a 120 usuaris. Els aliments estaran finançats per Caixabanc durant aquest primer any.

Aquest projecte, com ha recordat l’alcalde de Córdoba, José María Bellido, ha hagut d’afrontar anys de “vicissituds” per a poder ser una realitat. La cuina comunitària de La Foggara neix amb la vocació de romandre en el temps i ser un recurs més pels veïns de la barriada. L’actuació, com ha indicat Bellido, ha sigut finançada amb els fons Feder a través de l’estratègia Edusi i la seva posada en marxa “és fruit de la suma de molts esforços”, entre ells els veïns, les institucions i entitats, com la Fundació Don Bosco que es farà càrrec de la seva gestió. 

La cuina alimentarà a 30 famílies

En principi, segons ha detallat la delegada de Serveis Socials, Eva Contador, seran 30 les famílies beneficiàries del programa amb el que, en grups de cinc, participaran en tallers tres dies a la setmana, en horari de matí, en els que cuinaran menús per a 120 usuaris per a tota la setmana. El pressupost inicial amb què compten per a poder executar els menjars -alguns seran dinar i sopar- és de 10 euros per persona i dia.

Caixabanc ha aportat una partida de 30.000 euros que es destinaran a la compra d’ aliments amb els que s’elaboraran els plats fins el 31 de desembre d’aquest any. El director comercial de Caixabanc Andalusia Oriental, Gerardo Cuartero, ha puntualitzat que “estem encantats” de fer possible aquest projecte, el segon en el que l’entitat bancària treballa en el barri de Las Palmeras i ha informat que, a més dels tallers de cuina, “anem a treballar amb ells dos dies a la setmana en tallers perquè puguin desenvolupar les seves competències i habilitats personals i tenir un futur amb més oportunitats”.

Esforç de molts

Ferran Adrià com a ambaixador de Caixabanc, ha matisat que “aquests projectes són súper-importants” però que cal ser “pragmàtics i objectius” perquè “això són llavors”. A més, Adrià ha afegit que “jo crec que els projectes pública-privats són els que funcionen de veritat”.

El xef ha posat en valor, també, el món de la cuina, un sector –ha dit– “molt important a nivell econòmic, a nivell de salut, de cultura i, en aquest cas, com una tasca social”. En aquest sentit, Ferran Adrià ha recordat que la cuina és igual d’important que els aliments i la matèria prima per alimentar a la població.

L’alcalde ha matisat que “som molts els qui anem a intentar” que “aquesta llavor” a la que el cuiner feia referència “doni els seus fruits“. “Quan tots sumem, els projectes donen resultat”, ha argumentat Bellido.

La cuina comunitària de La Foggara també comptarà amb la participació de professionals de l’ Imibic que ja van treballar amb els usuaris en tallers d’alimentació saludable i que ajudaran a dissenyar els menús.

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.