Inaugurada l’exposició “Úbeda, sentir para ver”

27 junio 2022

Comunicació Úbeda

l

Una exposició realitzada per l'alumnat de secundària del centre salesià que s'inclou al programa d'innovació educativa de la Junta d'Andalusia “Vivir y sentir el patrimonio”

El Col·legi Salesià d’Úbeda ha posat en marxa l’exposició “Úbeda, sentir para ver”, que forma part del programa d’innovació educativa de la Junta d’Andalusia Vivir y sentir el Patrimonio. A la inauguració va anar-hi Palmira González, responsable provincial dels plans i programes d’innovació educativa de la junta d’Andalusia, i diferents membres d’associacions de persones amb necessitats especials com l’ONCE, APROMPSI, Associació Síndrome de Down Jaén i l’Associació provincial d’Autisme de Jaén “Juan Martos Pérez”.

L’alumnat de 2n, 3r i 4rt de secundària ha creat un petit museu recopilant els treballs que han realitzat en diferents àrees com Geografia i Història, Plàstica, Llengua, Matemàtiques, Anglès, Llatí, Música… Un projecte multidisciplinari que ha donat com a resultat una exposició sensorial. Aquesta mostra té com a finalitat fer del nostre patrimoni un element veritablement Universal i integrador, enfocada per a nens i adults amb necessitats especials. Per això, el centre ha comptat amb l’assessorament de diferents organitzacions especialitzades.

L’exposició se centra en l’etapa renaixentista de la ciutat d’Úbeda i consta de diversos espais dedicats a un sentit. A través del tacte i la vista es pot gaudir de les maquetes realitzades en diferents materials i mides (guix, impressions 3-D, cartró reciclat…) tot això acompanyat d’una audioguia explicativa de cadascun dels monuments exposats, a la qual es accedeix mitjançant un codi QR. Gràcies a un paisatge sonor es passeja per la ciutat renaixentista a través dels diferents sons que hi hauria a l’època. Amb l’olfacte, es descobreix el tipus de cultiu que teníem als camps que envoltaven la ciutat dels turons. I un apartat infantil mostra a través de contes adaptats com ha estat la història de la nostra ciutat.

En definitiva, una exposició que pretén trencar barreres d’accessibilitat, sensibilitzant tots els públics de les meravelles del nostre patrimoni.En aquesta mostra tot es pot tocar, veure, sentir… en definitiva tot es pot sentir. El públic assistent a la inauguració així ho ha demostrat, gaudint de cadascuna de les peces i exalçant la feina dels alumnes que han elaborat el projecte.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lágrima

La lágrima

Llevaba varios días luchando por ver la luz. Deseaba con todas mis fuerzas abandonar las angosturas del lacrimal y sentirme libre. Las penas de Don Bosco oprimían mi cuerpo de lágrima transparente. Los dueños del prado, donde ahora jugaban los chicos, habían...

smxVocacional
Ser luz para los demás

Ser luz para los demás

Fernando Miranda, Inspector de Salesianos María Auxiliadora, se hacía presente durante el rezo de vísperas en la comunidad propuesta de Sevilla Bartolomé Blanco para dar la bienvenida y acoger como se merecen a los dos jóvenes que han decidido tomarse la vida en serio.

Familia Salesianasmx
Toma de posesión Ángel Asurmendi Burriana
La casa salesiana de Burriana acoge a Ángel Asurmendi como nuevo párroco de María Auxiliadora

La casa salesiana de Burriana acoge a Ángel Asurmendi como nuevo párroco de María Auxiliadora

El provincial saliente de SMX inició este sábado su etapa como titular de la Parroquia de María Auxiliadora de Burriana en la misa vespertina de las 19.30 horas, que contó con la presencia del vicario de la Diócesis de Segorbe-Castellón, Javier Aparici, y del resto de la comunidad salesiana de Burriana.

ActualidadFamilia Salesianassm
El IV Congreso Nacional de Hermandades de la Sagrada Entrada en Jerusalén, en Salesianos Cuidad Real

El IV Congreso Nacional de Hermandades de la Sagrada Entrada en Jerusalén, en Salesianos Cuidad Real

El IV Congreso Nacional de Hermandades y Cofradías de la Sagrada Entrada de Jesús en Jerusalén lleva preparándose desde el año pasado que recibía el testigo de la hermandad de Salamanca. El V Congreso se celebrará en Colmenar de Oreja (Madrid). Comunicando la fe El...