Innovant en l’aprenentatge col·laboratiu europeu des de Puebla de la Calzada

27 febrero 2024

Ventana digital / Salesians Comunicació

l

Els docents de Salesians Mª Inmaculada i el CEIP Virgen de Barbaño estan redibuixant el mapa de l'aprenentatge col·laboratiu europeu.

Els docents de Salesians Mª Inmaculada de Puebla de la Calzada i el CEIP Virgen de Barbaño de Montijo han participat en una activitat formativa titulada “Primeros pasos en eTwinning: Herramientas y Sinergias para la Educación Europea”.

eTwinning, la comunitat de centres escolars d’Europa ofereix una plataforma per a la col·laboració en projectes compartits, permetent a docents i estudiants aprendre els uns dels altres.

Tot i això, per aprofitar al màxim aquesta oportunitat, és essencial comptar amb el coneixement i les eines adequades.

Enfortint la col·laboració transnacional a través de la formació

Aquí és on entra en joc la recent activitat formativa impartida per Juan Antonio Rincón Carballo, un dels set ambaixadors eTwinning a Extremadura i mestre de Primària Bilingüe al CEIP Virgen de Barbaño.

Aquesta sessió representa un dels principis fonamentals de les eTwinning Schools: el compromís amb la cooperació, l’intercanvi i el treball en equip.

Els docents, que abasten des d’Infantil fins a Secundària, han demostrat el desig d’integrar noves metodologies a l’ensenyament.

Durant la sessió, ha tractat temes com la creació d’un EU Login, el registre a eTwinning i la configuració dels seus perfils.

També es van abordar qüestions pràctiques com la resolució d’incidències i la legislació rellevant a Extremadura, culminant en la integració del sistema de gestió Rayuela.

‘U and Me, Buddies indeed!’ i el seu impacte a l’educació col·laborativa europea

El projecte “U and Me, Buddies indeed!”, coordinat per Óscar Verdasco Escobar als Salesians Mª Inmaculada, va servir com a exemple de l’efectivitat de la col·laboració transnacional a l’educació.

Aquest projecte, que s’estén a altres centres espanyols i europeus, reforça la justificació i la importància de la formació per inspirar i preparar els docents per a futures iniciatives eTwinning.

En concloure l’activitat formativa, va quedar clar que aquest és només el començament d’un camí cap a una educació més inclusiva, col·laborativa i europea.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…