Innovant en l’aprenentatge col·laboratiu europeu des de Puebla de la Calzada

27 febrero 2024

Ventana digital / Salesians Comunicació

l

Els docents de Salesians Mª Inmaculada i el CEIP Virgen de Barbaño estan redibuixant el mapa de l'aprenentatge col·laboratiu europeu.

Els docents de Salesians Mª Inmaculada de Puebla de la Calzada i el CEIP Virgen de Barbaño de Montijo han participat en una activitat formativa titulada “Primeros pasos en eTwinning: Herramientas y Sinergias para la Educación Europea”.

eTwinning, la comunitat de centres escolars d’Europa ofereix una plataforma per a la col·laboració en projectes compartits, permetent a docents i estudiants aprendre els uns dels altres.

Tot i això, per aprofitar al màxim aquesta oportunitat, és essencial comptar amb el coneixement i les eines adequades.

Enfortint la col·laboració transnacional a través de la formació

Aquí és on entra en joc la recent activitat formativa impartida per Juan Antonio Rincón Carballo, un dels set ambaixadors eTwinning a Extremadura i mestre de Primària Bilingüe al CEIP Virgen de Barbaño.

Aquesta sessió representa un dels principis fonamentals de les eTwinning Schools: el compromís amb la cooperació, l’intercanvi i el treball en equip.

Els docents, que abasten des d’Infantil fins a Secundària, han demostrat el desig d’integrar noves metodologies a l’ensenyament.

Durant la sessió, ha tractat temes com la creació d’un EU Login, el registre a eTwinning i la configuració dels seus perfils.

També es van abordar qüestions pràctiques com la resolució d’incidències i la legislació rellevant a Extremadura, culminant en la integració del sistema de gestió Rayuela.

‘U and Me, Buddies indeed!’ i el seu impacte a l’educació col·laborativa europea

El projecte “U and Me, Buddies indeed!”, coordinat per Óscar Verdasco Escobar als Salesians Mª Inmaculada, va servir com a exemple de l’efectivitat de la col·laboració transnacional a l’educació.

Aquest projecte, que s’estén a altres centres espanyols i europeus, reforça la justificació i la importància de la formació per inspirar i preparar els docents per a futures iniciatives eTwinning.

En concloure l’activitat formativa, va quedar clar que aquest és només el començament d’un camí cap a una educació més inclusiva, col·laborativa i europea.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.