La guerra de Nico denuncia l’absurd bèl·lic des del punt de vista d’un nen d’11 anys a qui, per un error administratiu, criden al front. Malgrat que la seva mare i ell intenten aclarir-ho, els militars n’ignoren les explicacions. És així com en Nico es converteix en testimoni involuntari d’una situació desoladora.
Una obra que representa molt més que un al·legat pacifista: planteja, des de la mirada innocent i curiosa del noi, qüestions com el valor de la vida humana, el preu que es paga en convertir-se en adult i el perill de seguir ordres i idees
preconcebudes sense qüestionar-les.
A Reis de la muntanya, diversos adolescents d’un centre de menors hauran d’aprendre a sobreviure sols a la natura després de propagar-se un virus letal per tot el planeta. Aïllats de la civilització i amb conflictes interns continus, el grup haurà de crear les regles del seu nou cosmos. Una distopia vibrant que indaga en l’essència d’aquests joves «a mig camí de la infància que acaben de deixar enrere i d’una maduresa encara distant», que no són àngels, però tampoc dimonis.
Dues històries diferents de supervivència que pretenen apropar la complexitat del comportament humà als seus públics respectius.
0 comentarios