Kabou, un somni nascut a Mali que creix a «Lobito de mar»

19 julio 2023

Salesians Comunicació | Fundació Don Bosco

l

Un dels joves migrants acompanyats des de la Fundació Don Bosco a Sevilla als pisos Buzzetti aconsegueix un contracte indefinit en un dels restaurants amb estrella Michelin del xef Dani García a Marbella.

«Cadascun de nosaltres porta una motxilla plena de la seva història…» Aquesta frase, escoltada amb regularitat entre les Plataformes d’Educació Social, és una realitat amb milers de cares en cadascun dels joves que creixen entre les entitats salesianes.

Així explica el somni.

«¡Hola! Sóc Kabou, tinc 21 anys i vinc de Mali, un país d’Àfrica Subsahariana. El que més m’agrada del meu país és l’hospitalitat i la història de la seva gent. El nostre emperador Sundiata Keita, de Mali, és el fundador dels drets humans i la seva carta «kurukanfuga» s’aplica avui dia a l’ONU, durant tres anys vaig tenir l’oportunitat d’unir-me a la Fundació Don Bosco a Sevilla. Vaig arribar a un dels pisos Buzzetti, anomenat «Manzel», que significa «llar», i així ha estat per a mi durant tot aquest temps. Em van oferir moltes oportunitats, vaig poder completar els meus estudis d’educació secundària i també vaig fer diverses formacions que em van donar una oportunitat excepcional: estudiar en una de les millors Escoles d’Hostaleria d’Espanya, la Fundació Cruzcampo.

Al principi, no va ser fàcil, però amb una actitud positiva i moltes ganes, pots assolir qualsevol fita que et proposis. Vaig obtenir el meu diploma de cuiner i ara tinc un contracte indefinit en un dels restaurants amb estrella Michelin del xef Dani García, «Lobito de mar«, a Marbella. Estic molt orgullós de la meva feina i de tots els esforços que he fet.

La Fundació Don Bosco ha fet tot el possible per ajudar-me a obtenir els meus documents. Ara tinc el meu estatus d’asil, el meu títol de viatge i una residència de cinc anys. Sóc el noi més feliç del món. Vull expressar el meu sincer agraïment a la Fundació Don Bosco per fer realitat tots els meus somnis. No us oblidaré mai. Sou persones meravelloses, tant les que han estat a prop meu com les que m’han donat suport des de lluny. He rebut tant afecte i amor de tots vosaltres…

Mama, t’estimo moltíssim . Pots estar molt orgullosa del teu fill, que està reescrivint la història i el futur a Espanya. Mil gràcies per tot”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.