La Comissió Presinodal treballa en el Sínode Salesià dels Joves 2024

19 marzo 2024

Salesianos Comunicación

l

El Sector de Pastoral Juvenil promueve la celebración del Sínodo Salesiano de los Jóvenes 2024, del 11 al 16 de agosto, en el Colle Don Bosco, con motivo del 200 aniversario del sueño de los 9 años de Don Bosco.

Amb motiu del segon centenari del Somni dels 9 anys de Don Bosco, el Sector de Pastoral Juvenil promou la celebració del Sínode Salesià dels Joves 2024, del 11 al 16 d’agosto, en el Colle Don Bosco, a Castelnuovo Don Bosco (Itàlia).

En el procés preparatori, actualment s’ha superat la fase d’escolta i de diàleg en cada Inspectoria i les contribucions han sigut enviades a la comissió presinodal per a la redacció del instrument de treball (Instrumentum Laboris).

Aquesta comissió està formada per salesians de las Regions en les que es divideix la Congregació Salesiana en el món: de la Regió Europa-Mediterrània, Xabier Camino, Delegat de Pastoral Juvenil de la Inspectoria Santiago el Mayor i Michele Reolon; de la Inter-Amèrica, Fabián Cárdenas i Uriel Casas; d’Amèrica Con Sud, Agustín Camiletti i Manoel Messias; d’Europa Centre-Nord, Krysztof Tomeczkowski i Johannes Haas; d’Âfrica-Madagascar, Ama-Edi Didier Meba i Jerry Matsoumbou; d’Àsia Sud, Ralin Joseph de Souza i Patrick Lepcha; d’Àsia Est Oceania, Vic Viktorius Koli Koten i Marcello Baek; i, com a invitat especial, Elio Cesari, del Centre Nacional d’Obres Salesianes (CNOS) d’Itàlia. Francisco Cervantes i la Germana Luz Aurora García Juárez són responsables de la síntesi dels equips inspectorials de pastoral.

UN SÍNODE SALESIÀ EN CAMÍ

En els preparatius per al Sínode Salesià dels Joves 2024 s’ha creat una comissió central, formada per catorze joves d‘arreu del món que ja estan treballant en l’organització del Sínode juntament amb l’equip central del Sector de Pastoral Juvenil. Entre ells, Pablo Osorio, del MJS d’Espanya, que actuarà com a secretari de l’Assemblea del Sínode Salesià dels Joves. Aquests catorze joves coordinaran els diferents moments de l’esdeveniment, juntament als Salesians i les Salesianes.

L’equip, a més, va seleccionar l’himne oficial del Sínode: «In the shape of your dream» (En la forma del teu somni), composat pel salesià Emanuele Geraci, amb els «DB Sons«. Es va invitar als músics de la Congregació a composar una cançó com a himne oficial. A més del guanyador, s’hi van presentar mitja dotzena de propostes de tot el món.

Un altre dels treballs que s’està fent en aquesta fase és la síntesi dels «Instrumentum laboris» per llengües. El relator en llengua castellana és Xabier Camino. A més, s’està treballant en qüestions relacionades amb els formularis de registre de participants, el formulari de sol·licitud de vises, l’allotjament, el transport, els serveis de traducció, els menjars i els materials. Aquest proper 25 de març és la data límit per a la inscripció dels participants.

D’igual manera, s’ha completat el procés de recopilació de més de dos-cents somnis de joves d’arreu del món per a un «Coffee Table Book» (llibre il·lustrat). Entre altres somnis, els joves van dir ser realment escoltats i compresos en la seva manera de veure el món i de moure’s en ell; experimentar un Déu proper, realment encarnat i viu en les situacions humanes; sentir-se acceptats per l’Església i las presències salesianes tal com són, sense haver de forçar les seves formes d’ésser a estereotips; conèixer la seva vocació, els camins per a descobrir-la i la seva fe en allò essencial; ser adults de referència, apassionats, clars, determinats amb la seva vida i guies en el seu propi procés; valorar el context en el que viuen amb accions concretes.

La comissió presinodal del Sínode Salesià dels Joves 2024 estima que hi participaran unes 350 persones, entre joves, Salesians i Salesianes.


 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...