La Comunicació Salesiana celebra el Consell Mundial a Portugal

2 noviembre 2022

ANS

l

Del 29 d'octubre a l'1 de novembre va tenir lloc a Lisboa aquest esdeveniment de la Congregació que va reunir una vintena de representants de les diferents regions entre els quals hi havia els dos delegats de Comunicació d'Espanya.

Del 29 d’octubre a l’1 de novembre una vintena de membres del Sector de la Comunicació Social de les diverses regions salesianes es van reunir a Lisboa per participar al Consell Mundial de Comunicació.

Els participants, entre els que es trobaven Javier Valiente i Carlos Martín, els delegats de Comunicació d’Espanya, van ser exponents del sector comunicació, del Boletín Salesiano i de les editorials salesianes i es van reunir en una trobada de treball i posada en comú de pràctiques comunicatives al servei de la missió salesiana.

A l’oració d’obertura d’aquesta trobada, el salesià Gildàsio Mendes, Conseller General per la Comunicació Social, va dir: “Estic feliç per tenir aquesta trobada després de dos anys i mig sense poder-vos veure personalment”. També va recordar l’excel·lent treball realitzat per cadascun dels presents, així com l’enorme dedicació de cadascun al sector de la comunicació.

Una trobada marcada per la fraternitat, rica en intercanvis d’experiències i significativa en la cerca de nous coneixements i pràctiques de comunicació pel bé de la missió, sempre al servei dels joves. Per tant, els participants van ser convidats a contribuir amb un document de treball general per al sector que té per objectiu explorar conceptes i processos amb la creació d’una visió comuna.

Aquest document, que consta de 25 parts, analitza i explora idees com ara «comunicació, processos creatius, narratius i estètics», «comunicació i carisma salesià», «comunicació, identitat i missió salesiana», «comunicació i espiritualitat», entre moltes altres idees. Cada regió participant va estar convidada a integrar les línies d’actuació i les perspectives en aquest document de treball que pretén ser global. Durant aquest Congrés, també es va analitzar i treballar el Pla del Dicasteri per a la Comunicació.

La primera jornada va estar marcada per un moment d’homenatge a alguns dels membres presents: un gest amb què el Conseller General de Comunicació Social va voler destacar el treball realitzat, des de fa uns quants anys, per cadascun dels homenatjats, en les diverses regions salesianes que representaven. Entre els reconeixements es va destacar la tasca del salesià Javier Valiente al llarg de dues dècades al servei de la comunicació.

El Consell Mundial de Comunicació 2022 va ser també el moment triat per al llançament, en portuguès, del 23è llibre de Gildàsio Mendes, titulat «Eu Confio em tu!» (En tu confio!), que pretén ser un “testimoni viu” que contribueix a “l’experiència significativa i a l’alegria de la confiança”.

Durant el Consell Mundial els participants van tenir també l’oportunitat de participar en algunes visites educatives, culturals i religioses a les ciutats de Lisboa i Estoril, llocs que acolliran el proper any la trobada de joves salesians que participaran a la JMJ Lisboa 2023, i al santuari marià de Fàtima, centre nacional i internacional de devoció mariana.

La visita a Fàtima va incloure moments de pregària i Eucaristia a la Capella de les Aparicions, presidida pel pare Gildàsio Mendes. Al final de la visita, i abans de tornar a Lisboa, els participants van fer una pregària de consagració a la Mare de Déu de Fàtima.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»85877,85878,85879,85880,85881,85882,85883,85884,85885,85886,85887,85888″ _builder_version=»4.18.0″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La sotana

La sotana

Nací en el taller de sastrería del maestro Andrea Fanelli de Chieri; sastre de las sotanas que visten los seminaristas por vez primera. Prontamente fui instruida en la alta dignidad a la que había sido llamada. En una habitación llena de bobinas de hilo negro,...